Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomen mäkimiesten heikot suoritukset pakottivat päävalmentajan reagoimaan: "Eetu Nousiainen lähtee nyt kotiin harjoittelemaan ja Andreas Alamommo tulee tilalle"

Suomalaisten kilpailut jatkuvat Keski-Euroopan mäkiviikolla Innsbruckin mäkikarsinnassa perjantaina.

mäkihyppy
Andreas Alamommo
Andreas Alamommo korvaa Eetu Nousiaisen Keski-Euroopan mäkiviikolla.Tomi Hänninen

Suomalaishyppääjien tilanne synkkeni Keski-Euroopan mäkiviikolla tiistaina, kun yksikään kolmesta suomalaishyppääjästä ei selviytynyt karsinnoista Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenpäivän kilpailuun.

Niko Kytösaho oli parhaana suomalaisena 61:s venytettyään 115,5 metriä.

Viime viikonloppuna Antti Aalto selviytyi karsinnoista ainoana suomalaisena Oberstdorfin kilpailuun, mutta hänenkin kilpailunsa jäi yhden kierroksen mittaiseksi.

Tukala tilanne pakotti mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajan Lauri Hakolan toimimaan.

Eetu Nousiainen lähtee nyt kotiin harjoittelemaan ja Andreas Alamommo tulee tilalle. Pyrimme huomenna saamaan matkat järjestettyä, Hakola sanoi Ylen haastattelussa.

– Eetun tilanne on se, että kunto ei ole yksinkertaisesti riittävän hyvä näihin karkeloihin ja harjoittelu on ollut hyvin rikkonaista osittain armeijankin takia. Nyt on syytä keskittyä harjoitteluun.

Katseet keväässä?

Hakolan mukaan Nousiaisen ja muunkin joukkueen katseet ja tavoitteet ovat nyt kevään MM-kisoissa. Siitä huolimatta paukkuja yritetään löytää myös loppuviikon kilpailuihin.

– Totesimme, ettei itku auta markkinoilla. Huomenna menemme Seefeldiin hyppäämään. Tilanne on vaikea, mutta yksi asia on varma. Se, että emme ainakaan luovuta.

Hakola myöntää, että mäkimiesten tilanne on tällä hetkellä vaikea.

– Tuntuu vaikealta, kun tulosta ei tule. Meidän pitää pystyä ottamaan askeleita eteenpäin. Kyse on siitä, kuinka hyvin osaamme tehdä näitä hommia.

Mitään yksittäistä syytä heikoksi jääneelle menestykselle Hakola ei osaa nimetä.

– Jollakin tavalla se nivoutuu oppimisprosessiin, miten osataan opettaa hyppäämistä. Näkisin, että pystymme harjoittelemaan hyvin ja varusteet ovat vähintäänkin kohtuullisella mallilla. Kaikki testitulokset ovat menneet eteenpäin.

Suomalaisten kilpailut jatkuvat Innsbruckissa, jossa on vuorossa karsinta perjantaina ja kilpailu lauantaina.

– Ei niin synkkää tilannetta, etteikö voisi parantaa. Totta kai lähdemme siitä, että kelkkaa käännetään , kun Itävallan puolelle lähdemme, Hakola päätti.

Lue myös:

Suomalaishyppääjillä on nyt kaikilla vaikeaa, mutta vaikka valonpilkahdukset ovat olleet kadoksissa, luottoa löytyy – "Mäen vaihtuessa voi aloittaa nollista"

Kaikki Suomen mäkimiehet karsiutuivat Garmischin uudenvuodenkisasta – Kytösaho parhaana suomalaisena karsinnan 61:s

Nilkkavamma yritetään unohtaa Antti Aallon leirissä, mutta Suomen ykköshyppääjän kuntoutus on yhä kesken – "Palkinto tuntuu olevan tiukassa"

Maailmancupin ensikertalainen pudotti Aallon toiselta kierrokselta – Ahonenkin kehaisi: “Varmasti oli kova paikka”

Päävalmentaja Hakola ei mene asioiden edelle, vaikka Nousiainen ja Kytösaho tuskailivat Oberstdorfin mäen kanssa – "Takaperinkin olisi pitänyt tulla tuota pidemmälle"

Odotettu suomalaisjoukkue Keski-Euroopan mäkiviikolle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat