1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Harjoittelutauolle jo kauden alussa vetäytynyt Piippo palasi kisaladuille – jäi reilusti sprintin erävaiheesta Skandinavia Cupissa

Hiihtäjä Eveliina Piippo oli sprintin karsinnan 77:s Skandinavia Cupissa Norjassa. Kisa käytiin vapaalla hiihtotavalla.

Eveliina Piipon paluu kisaladuille oli vaisu. Kuva: Vesa Pöppönen/AOP

Eveliina Piippo, 21, avasi kisakautensa Norjassa Nes Skianleggissa järjestetyssä Skandinavia Cupissa. Piippo jäi kauas sprintin erävaiheesta vapaalla hiihtotavalla.

Hän oli karsinnan 77:s. Piippo jäi nopeimmasta, Norjan Julie Myhrestä 25,3 sekuntia. Jatkopaikkaan Piipolla oli matkaa 11 sekuntia.

Piippo piti yllättäen marraskuussa oman, kuukauden mittaisen harjoitusleirinsä Denverissä. Pian tämän jälkeen kerrottiin, että hän on päättänyt siirtyä opiskelemaan Denverin yliopistoon. Amerikkalaisen koulutusjärjestelmän sääntöjen vuoksi Piippo ei voinut kilpailla vuoden 2019 puolella, koska se olisi vaikuttanut negatiivisesti tutkinto-ohjelman suorittamiseen opintojen loppupuolella.

Nuoren hiihtäjän tarkoituksena on antaa Skandinavia Cupissa vaadittavat näytöt, jotta hän pääsee maailmancupin kisoihin Nove Mestoon kahden viikon kuluttua.

Suomalaisnaisista ainoastaan Katri Lylynperä (11:s) ja Jasmi Joensuu (16:s) jatkavat erävaiheeseen. Karsinnasta jatkoon pääsi 30 nopeinta hiihtäjää.

Lue myös:

Eveliina Piippo palaa kilpaladuille Norjassa tammikuun alussa

Eveliina Piippo avaa yllättävän ratkaisunsa syitä – kaipaa elämäänsä muutakin kuin urheilua: "Minulle on ihan sama, vaikka voittaisin olympiakultaa, jos elämässäni on pelkkä hiihto"

Eveliina Piipon kauden avauskisa lykkääntyy tammikuulle saakka – piipahdus Toni Roposen luona muutti opiskelusuunnitelmia, jotka vaikuttavat myös kilpailukalenteriin

Eveliina Piipon valmentaja avaa suojattinsa vaikeaa syksyä ja yllättävää lähtöä Denverin yliopistoon: "Voisiko siellä löytyä se hyvä mielentila ja tasapaino?"

Hiihtolupaus Eveliina Piippo kohtasi huippu-urheilun raadollisuuden eikä pitänyt kaikesta näkemästään – "Ajatusmaailma, jota valitettavasti esiintyy, kuvottaa"