Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Elävä arkisto esittää

Antti Aalto selvitti ainoana suomalaisena Innsbruckin mäkikarsinnan: "Mäkiviikkoa on kuitenkin puolet jäljellä, tästä on hyvä jatkaa"

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui Itävallan Innsbruckissa.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aalto nähdään lauantaina Innsbruckin mäkikisassa. AOP

Antti Aalto selviytyi ainoana suomalaisena Innsbruckin karsinnasta lauantain kilpailuun. Aalto leiskautti 123 metriä, mikä riitti karsintakilpailun sijalle 26.

– Tietysti ilahduttaa, että sain tuohon asiallisen hypyn. Ihan kelpo tuuli oli. Mäkiviikkoa on kuitenkin puolet jäljellä, tästä on hyvä jatkaa, Aalto riemuitsi.

Aalto selvisi myös ainoana suomalaisena mäkiviikon avanneeseen Oberstdorfin kilpailuun, mutta suomalaisen kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi. Garmisch-Partenkirchenissa kukaan suomalainen ei selvittänyt karsintoja.

Innsbruckin karsintakilpailun voiton vei Norjan Marius Lindvik 131,5 metrin hypyllä. 21-vuotias norjalainen voitti myös Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenpäivän kilpailun mäkiennätyksellä 143,5 metriä.

Niko Kytösahon 113,5 metriä kantanut hyppy riitti 55:nteen sijaan. Hän karsiutui lauantain kilpailusta, johon eteni 50 parasta hyppääjää.

– Oli tämä nyt parempi kuin Oberstdorfissa ja Garmischissa, mutta eihän se nyt vieläkään ollut lähelläkään sitä, mitä eilen koko treenin pystyin hyppäämään Seefeldissä. Jatketaan Bischofshofenissa, Kytösaho kommentoi.

Kesken mäkiviikon Eetu Nousiaisen tilalle hälyytetty Andreas Alamommo jäi Innsbruckin HS128-mäessä 104 metriin. Myöskään Alamommo ei selviytynyt lauantain kilpailuun.

– Suomalaisten hyppäämiset ovat olleet vähän samanlaisia. Onko se sitten laskuasennosta jo? Niin voimakkaasti vaan paikallaan pyörii tuo hyppääminen, että polvi liukuu koko ponnistuksen ajan taaksepäin ja lantio lähtee liikkumaan eteenpäin. Tekeminen on täysin tehotonta. Tuntuu, että kaikilla vähän samaa vikaa, Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen summasi lähetyksessä.

Aaltoa vastaan Innsbruckin lauantain kilpailun avauskierroksella tulee Saksan Pius Paschke. Keski-Euroopan mäkiviikko päättyy Itävallan Bischofshofeniin loppiaisena.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mäkiviikko sytyttää edelleen niin sponsorit, yleisön kuin hyppääjätkin: "Vaikka mahdollisuuteni voittaa mäkiviikko on nollassa, laskeskelen silti pisteitäni"

Suomen mäkimiesten heikot suoritukset pakottivat päävalmentajan reagoimaan: "Eetu Nousiainen lähtee nyt kotiin harjoittelemaan ja Andreas Alamommo tulee tilalle"

Nuori norjalainen Marius Lindvik leiskautti mäkiennätyksen ja liiteli Garmisch-Partenkirchenin sankariksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat