Suomalaisnaisten paras Kerttu Niskanen soimasi itseään huonosta hiihdosta – Vilma Nissinen oli täysin kujalla: "Aika katastrofipäivä"

Anne Kyllönen jaksoi kärjen vauhtia seitsemän kilometriä, mutta hyytyi viimeisellä kierroksella.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen (oik.) pettyi 12. sijaansa. Anne Kyllönen (taustalla) oli kisan 16:s.Lehtikuva / Jussi Nukari

Suomalaisnaisten panos Val di Fiemmen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa oli huonompi kuin odotettiin. Kerttu Niskanen oli parhaana 12:s, puoli minuuttia kärkeä perässä.

– Se oli huono hiihto tänään. Ajattelin, että olisin pystynyt hiihtämään aika lähelle pallin tuntumaan, Niskanen soimasi itseään Yle Urheilun haastattelussa.

Niskasen mukaan hänellä oli vielä aamulla hyvä vire päällä ja jalat tuntuivat hyvältä, mutta kisa oli tästä huolimatta raskas.

– Ei siinä mitään nitkahdusta tullut, vaan tasaisen tahmeasti se eteni. Ero kärkeen ei ollut järkyttävä, sillä latu oli kuitenkin raskas ja keula hiihtää kovaa. Mutta liian paljon eroa ja huono sija.

Anne Kyllönen oli Niskasen vauhdissa mukana kaksi kierrosta, mutta viimeinen kierros oli hänelle liikaa. Hän putosi Niskasesta puolen minuutin ja kärjestä minuutin päähän. Lopputuloksissa hän oli 16:s.

– Seitsemän kilometriä tuli hyvin, sillä lähdin rohkeasti liikkeelle. Ihan loppuun asti se ei tänään tullut. Ihan plusmerkkinen päivä kuitenkin, Kyllönen vakuutti.

– Etenen “step by step”. Kunto kehittyy tästä varmaan vielä. Kausi on aika lailla aluillaan, joten kokeillaan loppukaudesta, josko saisin ne pari kilometriä tulemaan paremmin.

Vilma Nissinen oli haastattelualueella huonovointisen näköinen. Kisassa 38:nneksi sijoittunut Nissinen epäili, että Tour alkaa vaatia häneltä nyt veroa, sillä hänellä oli energiat lopussa ja siksi heikko olo.

– Aika katastrofipäivä, kroppa ei toiminut yhtään, hän hämmästeli.

– Kahden kierroksen jälkeen olin niin kujalla, että en tiennyt, pääsenkö maaliin asti.

Lue myös:

Johaugin ylivoima murrettiin, yllättäjät riemuitsivat juhlakisassa – Jauhojärvi: Hennig ja Jacobsen olivat yhtä iso yllätys

Norjan ykköstykit kaatuilivat: Jacobsen hiihti yllätysvoittoon Val di Fiemmessä – katso dramaattiset tapahtumat

Aftonbladet: Tour de Skin keskeyttäneellä Stina Nilssonilla kylkiluun murtuma? Ruotsin maajoukkuelääkäri vaitonaisena

Iivo Niskanen lähtee taistelemaan kohti kärkeä Tour de Skillä – maajoukkueen päävalmentajalla vain yksi toive: "Oikein lässähtänyt, imuttava vesikeli"

Iivo Niskanen suhtautuu varovaisesti Jauhojärven ehdotukseen yhteistyöstä venäläisten kanssa: "Voisihan sitä sanoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat