Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Australian maastopalot kiusaavat alkavaa tenniskautta – pelaajat lahjoittavat rahaa palojen uhreille, Ruusuvuoren kauden avauskisa siirtyy toiselle paikkakunnalle

Pelaajat ja turnaukset ovat ryhtyneet auttamaan Australian maastopalojen uhreja.

urheilu
Palomies sammuttaa maastopaloa, puu palaa.
Maastopalot ovat raivonneet Australiassa jo pitkään.Dean Lewins / EPA

Australian tuhoisat maastopalot vaikuttavat myös tennisammattilaisiin. Tenniskausi alkaa perinteisesti tammikuussa Australiasta, joka on nyt kovien maastopalojen keskellä.

Tilanne on johtanut siihen, että Canberrassa ensi viikolla pelattavaksi suunniteltu ATP-haastajaturnaus on siirretty Bendigoon. (siirryt toiseen palveluun) Canberra on yksi pahimmin paloista kärsineistä kaupungeista. Turnaus on Emil Ruusuvuoren kauden ensimmäinen, joten suomalaispelaajakin joutuu vaihtamaan pelipaikkaa.

– Pelaajien, fanien, toimitsijoiden ja vapaaehtoisten terveys on etusijalla, alueen tennisliiton tomitusjohtaja Kim Kachel sanoi.

Pelaajat ja turnaukset ovat myös ryhtyneet auttamaan maastopalojen uhreja. Brisbanessa, Perthissä ja Sydneyssä käynnissä oleva uusi ATP Cup lahjoittaa jokaisesta turnauksessa syötetystä ässästä 100 dollaria Australian Punaiselle Ristille maastopalojen uhrien auttamiseksi. Ässiä odetaan tulevan yli 1 500, joten rahaa saataisiin kasaan yli 150 000 dollaria.

Monet australialaiset pelaajat - esimerkiksi Nick Kyrgios, Alex de Minaur, John Millman ja John Peers - ovat ilmoittaneet myös itse lahjoittavansa rahaa jokaisesta syöttämästään ässästä.

Kauden ensimmäinen Grand Slam -turnaus alkaa Melbournessa 20. tammikuuta.

Lue myös:

"Täällä on epäuskoa, että voiko näin tapahtua" – Australian maastopaloalueen tuntumassa asuvan suomalaisen mukaan tuulet puhaltavat kovaa, päivästä ennakoitu tuhoisaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat