Tour de Ski on puristanut Iivo Niskaselta jo parhaat sprinttimehut pois – “Ei ollut enää mitään annettavaa”

Iivo Niskanen onnistui Tour de Skin toisessa sprinttikisassa paljon paremmin kuin ensimmäisessä.

Iivo Niskanen selviytyi välieriin Val di Fiemmen sprintissä. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Iivo Niskanen väläytti kirikykyään Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan sprintin alkuerässä, kun hän nousi loppusuoralla viimeiseltä sijalta toiseksi. Välierässä Niskasen vauhti ei enää riittänyt jatkoon, mutta Niskanen oli tyytyväinen turbovaihteen löytymiseen.

– Se oli ihan ok siihen loppuun, hän totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tämä jätti sellaisen kohtuullisen maun. Kukaan ei missään nimessä ollut tänään tuore ja sellainen yleisfiilis on, että kaikilla alkaa olla aika heikkoa.

Niskasen mukaan Val di Fiemmen rata on vähän samantyyppinen kuin esimerkiksi viime kevään Seefeldin MM-kisoissa. Siinä päälasku kasasi hiihtäjät sen verran tehokkaasti, ettei karkuun päässyt. Tämän takia Niskasen tavoitteena olikin säästellä voimiaan alkumatkalla.

– Molemmilla kerroilla erähiihdossa ja aika-ajossakin jäin siinä viimeisessä, jyrkemmässä sprinttitömpyrässä vähän juoksemaan paikoilleni, hän harmitteli.

Niskanen oli lopputuloksissa yhdeksäs, mikä oli huomattavasti parempi saavutus kuin Tour de Skin ensimmäisessä sprintissä. Lenzerheiden vapaan hiihtotavan kisassa Niskanen ei päässyt edes erävaiheeseen ja jäi ilman tärkeitä bonussekunteja. Nyt niitä ropisi 28 sekunnin verran.

– Sillä lailla oli ok, että pääsin hiihtämään jatkoon, Niskanen sanoi.

– Huomasin kuitenkin, että kun lähdin hiihtämään välieriin, niin oli jo jäykistävää happoa jaloissa, eikä ollut enää mitään annettavaa. Huomaa, että Tour on vienyt parhaat sprinttimehut pois.

Lue myös: