Markku Kanervalle jatkopesti Huuhkajien peräsimessä

Markku Kanervan jatkosopimus kattaa vuoden 2022 mahdollisen MM-turnauksen.

Markku Kanerva riemuitsi, kun Suomen EM-kisapaikka oli varmistunut. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa tulevatkin vuodet Markku Kanervan komennossa. Huuhkajat historiallisesti ensi kesän EM-kisoihin luotsanneen Kanervan jatkosopimus Huuhkajien päävalmentajana julkistettiin lauantaina.

Kanervan jatkosopimus kattaa tulevat MM-karsinnat ja mahdollisen Qatarin MM-lopputurnauksen 2022. Lisäksi Kanerva johdattaa Suomen ensi syksynä alkaviin Kansojen liigan otteluihin.

– Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta ja kiitollinen siitä, että luottoa löytyy. Nautin äärettömän paljon työskentelystä A-maajoukkueen kanssa, ja ensi kesän EM-kisat tulee olemaan upea sekä mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle, Kanerva kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

– Itselleni on tärkeää, että saamme toiminnalle jatkuvuutta. Etenemme nyt vaihe kerrallaan kesän EM-kisoista syksyn Kansojen liigaan ja siitä edelleen MM-karsintoihin, Kanerva taustoitti.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on iloinen ja tyytyväinen, että Kanervan jatkosopimus on sinetöity.

– Olemme olleet tyytyväisiä Kanervan työhön niin tulosten valossa kuin niiden takana. Kanervan johdolla Huuhkajat on johdattanut koko suomalaisen jalkapallon uudenlaiseen nosteeseen, Lahti totesi.

Lahden mukaan jatkosopimuksella haluttiin varmistaa Kanervan työrauha.

– Kanervan johdolla Huuhkajat on osoittanut sellaista kunnianhimoa, kehittymisen tahtoa ja intohimoa, josta koko suomalainen yhteiskunta voi ammentaa innoitusta, Lahti luonnehti.

Lue lisää: