Norjan hiihtotykki ei noudattanut harjoitusohjelmaa – valmentaja toivoo, että Östberg on ottanut virheistä opikseen

Ingvild Flugstad Östbergin valmentaja kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että Östbergin harjoitteluinto meni syksyllä liian pitkälle.

hiihto
Ingvild Flugstad Östberg
Ingvild Flugstad Östberg avasi kautensa vasta Tour de Skillä joulukuun lopussa.AOP

Norjan hiihtotähti Ingvild Flugstad Östberg oli poissa kilpailuista koko alkukauden, sillä hän ei täyttänyt Norjan hiihtoliiton asettamia terveysvaatimuksia. Tour de Skillä viikko sitten kilpailukautensa avanneen Östbergin tilanteesta kerrottiin hyvin vähän julkisuuteen.

Nyt Östbergin valmentaja Ole Morten Iversen paljastaa Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun), että hänen suojattinsa uhmasi harjoitusohjelmaa ja harjoitteli suunniteltua enemmän. Siitäkin huolimatta, että Östberg oli itse ollut mukana harjoitusohjelman koostamisessa.

– Jos hän olisi pitäytynyt suunnitelmassa, ei ongelmia ehkä olisi tullut. Hän on todella ahkera harjoittelija ja nyt hänen harjoitteluintonsa oli hieman liian suurta. Syksyllä hän venytti rajojaan liian pitkälle, Iversen sanoi NRK:lle.

Iversen kertoo, että hän ei ole ollut kovin tarkka harjoitusmääristä, sillä maailman parhaaksi pääseminen vaatii rajojen rikkomista. Kilpailukielto kuitenkin herätti sekä valmentajan että Östbergin itsensä.

– Terveysongelmat kertoivat totuuden. Toivon, että Ingvild on oppinut jotain. Hän ei varmasti halua jatkossa jättää väliin kauden avausta ja maailmancupin kisoja, valmentaja sanoi.

Östberg itse ei halunnut kommentoida asiaa NRK:lle.

– Se on minun ja valmentajani välinen asia, hiihtäjä totesi.

Östbergin ensimmäinen viikko kilpaladuilla on poikinut muutamia huippusuorituksia. Tour de Skin neljännessä osakilpailussa, 10 kilometrin takaa-ajossa, hän kukisti loppukirissä maailmancupia dominoineen Therese Johaugin. Kyseessä oli Johaugin ensimmäinen tappio normaalimatkoilla tällä kaudella.

Östberg on Tour de Skin kokonaistilanteessa neljäntenä 23 sekuntia kärjestä. Sunnuntaina ohjelmassa on Tourin viimeinen etappi.

Lue myös:

Norjan hiihtotähti avaa kisakautensa Tour de Skillä – yksi asia oli terveysongelmien takia sivussa olleelle Østbergille pahinta: "Tunnen, että olen ollut huono esikuva"

Therese Johaug on lyöty! Ingvild Flugstad Östberg puristi loppusuoralla maannaisensa ohi

Pakkolevolle joutunut ruotsalaistähti saa harjoitella tunnin päivässä – kauden päätavoite Tour de Ski jäänee väliin: "Katsotaan, miten asiat menevät"

Miksi huippuhiihtäjät eivät läpäisseet terveystarkastusta? Ilmiö kummastuttaa Norjassa ja Ruotsissa – suomalaisasiantuntija on huolissaan nuorista

Asiantuntija kertoo huolestuttavasta tilanteesta – nuorten urheilijoiden syömishäiriöt yllättävän laaja ongelma sekä Suomessa että maailmalla: "Ihan kaikissa lajeissa esiintyy häiriintynyttä syömistä"

Lähteet: nrk

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat