Nuorille Leijonille täystyrmäys MM-kisojen välierässä – Kanadan murskaava avauserä ratkaisi ottelun nopeasti

Kanada nujersi Suomen 5-0-lukemin. Nuoret Leijonat pelaa näin ollen sunnuntaina MM-kisojen pronssiottelussa.

Kanada murskasi Nuoret Leijonat välierässä
Kanada murskasi Nuoret Leijonat välierässä

Nuoret Leijonat jäi täysin Kanadan jalkoihin alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen välierässä. Kanada ratkaisi ottelun jo ensimmäisillä minuuteilla kolmella peräkkäisellä maalilla.

Connor McMichael avasi maalihanat jo toisella peliminuutilla, eikä kylmälle kyydille sen jälkeen näkynytkään loppua. Alexis Lafreniere ja Jamie Drysdale iskivät lähes heti perään ja 3-0-tilanne oli taululla alle neljän minuutin pelin jälkeen.

Suomi ei päässyt missään vaiheessa kunnolla haastamaan vastustaan, vaikka pystyikin kamppailemaan tilastollisesti tasaväkisesti. Suomen paikat jäivät tuloksettomiksi, Kanada taas rokotti hurjalla tehokkuudella.

– Ei ole päässä mitään positiivisia asioita. Meikäläinenkin varmaan epäonnistui täysin, kun saatiin otteluun tuollainen alku. Jotenkin toisin olisi pitänyt saada joukkue viritettyä peliin, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen sanoi pettyneenä.

Huono lähtö maksoi lopulta voiton. 4-0-tilanteessa Kanada otti selvästi jalkaa pois kaasulta ja tyytyi puolustamaan huolellisesti. Suomen kiriä ei sen myötä nähty missään vaiheessa.

Ty Dellandrea teki Kanadan neljännen maalin avauserän lopussa ja Lafrenieren illan toinen syntyi toisessa erässä ylivoimalla. Kanadan maalilla Joel Hofer torjui nollapelissä 32 kertaa.

- Maaliahan se tällainen peli kaipaa. Jos oltaisi ensimmäisen erän lopussakin saatu jostain paikasta maali, siitä olisi saatu toisella tavalla energiaa, totesi Helminen.

Nuorten MM-kisat huipentuvat sunnuntaina. Suomi kohtaa pronssiottelussa Ruotsin, Kanadan loppuotteluvastus on Venäjä.

Lue myös: