Ruotsin tehohyökkääjä säästyi pelikiellolta – Nuoret Leijonat tutulla kokoonpanolla pronssijahtiin

Suomen ja Ruotsin MM-pronssitaistoa voi seurata kello 16.00 TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Jääkiekon nuorten MM 2020
Justus Annunen, Mikko Kokkonen ja Nils Höglander, U20 2020
Nils Höglander (oikealla) yllätti Justus Annusen ilmaveiviosumallaan Tshekin MM-kisojen alkusarjassa. Prycek Vladimir/AOP

Ruotsin tehohyökkääjä Nils Höglander välttyi pelikiellolta ja pääsee kaukaloon Suomea vastaan pelattavassa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen pronssiottelussa Ostravassa.

Höglander sai 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta Ruotsin ja Venäjän välieräottelun alkuminuuteilla. Taklauksen kohteena oli venäläispelaaja Grigori Denisenko.

Ruotsalaislehti Expressen kertoi (siirryt toiseen palveluun), että Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) tutki tapahtumat ja päätti säästää Höglanderin pelikiellolta.

Höglander on tehnyt Tshekin MM-jäällä kovaa jälkeä ja rohmunnut 5+5 tehopistettä, jotka oikeuttavat kisojen pistepörssin kolmannelle sijalle. Pörssikärjessä on Ruotsin Samuel Fagemo (7+4) ja kakkosena Kanadan Barrett Hayton (5+6).

Alkusarjassa Höglander teki ilmaveivimaalin ottelussa Suomea vastaan.

Suomi lähtee pronssiotteluun samalla kokoonpanolla kuin Kanadaa vastaan pelattuun välierään. Justus Annunen jatkaa maalilla. Varavahdin roolissa on tänään Kari Piiroinen.

Suomen ja Ruotsin pronssitaistoa voi seurata kello 16.00 alkaen TV2:ssa ja Yle Areenassa. Tshekin MM-turnaus huipentuu kello 20.00 alkavaan Kanadan ja Venäjän loppuotteluun. Myös finaali näytetään TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset, parhaat videot ja tärkeimmät uutiset löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomen kokoonpano MM-pronssiottelussa

Maalilla:
30 Justus Annunen

Varalla:
1 Kari Piiroinen

1:
20 Matias Maccelli – 23 Ville Petman – 12 Eemil Erholtz
29 Kim Nousiainen – 33 Lassi Thomson

2:
21 Patrik Puistola – 27 Kristian Tanus – 18 Joonas Oden
4 Ville Heinola – 2 Santeri Hatakka

3:
15 Lenni Killinen – 25 Antti Saarela
9 Toni Utunen – 5 Mikko Kokkonen

4:
35 Aku Räty – 34 Aatu Räty – 24 Sampo Ranta
3 Anttoni Honka – 6 Peetro Seppälä

Lue lisää:

Harvinainen tilanne MM-välierässä: venäläiskapteeni jätti taklaamatta – Ruotsin ilmaveivisankari suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta

Nuorille Leijonille täystyrmäys MM-kisojen välierässä – Kanadan murskaava avauserä ratkaisi ottelun nopeasti

Asiantuntija vaatii Nuorilta Leijonilta nopeaa kasvojenpesua ennen tahtojen taistoa – tyly tulos jätettävä omaan arvoonsa: "Ei siihen kannata jäädä rypemään"

Kommentti: Suomalaisen katsojan painokelvottomat sanat Ostravassa tiivistivät kaiken – Nuoret Leijonat ei ansainnut tippaakaan enempää

Fanaattinen yleisö ja raastavan tehokas Kanada tekivät Nuorista Leijonista peuroja ajovaloissa: "Henkisen puolen peikot alkoivat tulla esiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat