Suora

  • Urheiluruutu

Tourin ensikertalainen Vilma Nissinen ajatteli, ettei mäki lopu ikinä – "Kestävyysurheilua parhaimmillaan"

Vilma Nissinen nousi elämänsä ensimmäistä kertaa Tour de Skin päätösetapin pelätyn Alpe Cermisin loppunousun. Hän ei suosittele kokemusta kenellekään.

hiihto
Vilma Nissinen
Vilma Nissinen oli viimeisen etapin 33. nopein ja koko Tourin 31:s.Lehtikuva /Jussi Nukari

Tour de Skin ensikertalainen Vilma Nissinen ylitti viimeisen etapin, Val di Fiemmen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisan maaliviivan 33:ntena, viisi ja puoli minuuttia Therese Johaugin jälkeen. Alpe Cermisin laskettelurinteen puolivälin jälkeen sijaitsevalle maalialueelle päästyään hän levähti lumelle vatsalleen ja haukkoi hetken happea.

– Ai että, ihan järkyttävää! kiertueen 31:nneksi sijoittunut Nissinen totesi Yle Urheilun haastattelussa, kun oli selvinnyt maalialueelta pois ja vaihdettuaan kuivat vaatteet ylleen.

– Pohkeet olivat niin tulessa. Se oli ehkä kaikista pahinta, kun ei saanut yhtään lepuutettua jalkoja.

Nissinen joutui taivaltamaan loppunousun enimmäkseen itsekseen, sillä sekä edellä että takana olevat olivat muutaman sekunnin päässä. Hän totesi, ettei katsonut kertaakaan taakseen, vaan piti katseensa tiukasti edessäpäin.

– Siinä puolivälissä mietin, että tämä ei lopu ikinä. En suosittele, hän naurahti.

Nissinen myönsikin käyneensä melkoista taistelua niin päänsä sisällä kuin lihastensa kanssa, sillä aamulla herätessään hänen jokainen lihaksensa oli kipeänä ja väsymys oli melkoista.

– Kai tuo nousu oli maastohiihtoa niille, joilla on kuntoa. Kyllä alkoi huomata sen eron, ketkä hiihtävät maailman kärjessä ja ketkä eivät. Olihan se taistelua varmasti kaikilla. Kestävyysurheilua parhaimmillaan.

Nissinen olisi halunnut vielä laskea mäen alaspäin, mutta rinne on vapaana vasta miesten kisan jälkeen. Hän ei uskonut jaksavansa odottaa niin kauaa.

– Varmasti sänky kutsuu aika nopeasti, hän sanoi.

Lue myös:

Johaug tyylitteli uransa kolmanteen Tour de Skin voittoon vahvalla loppunousulla – löi viimeisellä etapilla haastajat yli 50 sekunnilla

Kun keskisyke on yli 180 ja pohkeet kramppaavat – kuudesti Alpe Cermisille kivunnut Sami Jauhojärvi kertoo, miltä loppunousu tuntuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat