Suora

  • Naisten normaalimatka, Anterselva
  • Ski Tour, sprintit, Åre
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kymppisakki jäi suomalaishiihtäjiltä haaveeksi – Niskanen myönsi: "Keula on järjettömän kova"

Tour de Skin konkarit Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen nostivat kokonaiskisan sijoituksiaan kiertueen viimeisellä etapilla.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen nousi Tour de Skin lopputuloksissa 11:nneksi.Lehtikuva / Jussi Nukari

Kerttu Niskanen oli ennen Val di Fiemmen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisaa ja loppunousua Tour de Skillä 14. sijalla. Niskanen hiihti viimeisen etapin tasaiseen tahtiin ja ylitti maaliviivan 12:ntena. Lopputuloksissa hän nousi 11. sijalle.

– Maailmancupissa en yleensä ole niin väsynyt, kun ylittää maaliviivan. Tuo on rankka, kun ne muut kisat ovat vielä siinä alla. Tänä aamuna tuntui, että mehut on puristettu, Niskanen sanoi Yle Urheilulle.

Anne Kyllösen kisa oli noususuhtainen, sillä hän oli nosti sijoituksiaan ensimmäisen väliaikapisteen 21. sijalta 14:nneksi. Kokonaistuloksissa hän nousi 17. sijalta 13:nneksi.

– Tuo oli varmaan yksi parhaista kokemuksistani. Oli aika yllättävän hyvää hiihtämistä ja pystyin nostamaan sijoituksiani, joten olen täysin tyytyväinen tämän päivän vetoon, Kyllönen totesi.

Niskasella oli vaikeuksia niin kutsutulla siirtymätaipaleella, sillä vaikka yhteislähtökisasta sai peesihyötyä, hän oli koko ajan jojon päässä. Niskanen totesikin pitävänsä enemmän aikaisempien vuosien takaa-ajokisasta kuin tämän vuoden yhteislähdöstä.

Anne Kyllönen
Anne Kyllönen nousi Tourin kokonaiskisassa 13. sijalle.Lehtikuva / Jussi Nukari

Niskanen myönsi, että hänellä oli tämän vuoden Tourille kovemmat tavoitteet, mutta myönsi kärkisijojen olevan tällä hetkellä tiukassa.

– Kuuden kärki menee tosi kovaa, kun kaikki ovat viivalla, Kristaa (Pärmäkoski) lukuun ottamatta, Niskanen sanoi ja lähetti tälle terveisiä kotiin.

– Keula on järjettömän kova, kymppisakin tuntumaankin saa pusertaa. Ei se ilmaiseksi tule, mutta kyllä tuosta hampaankoloon jäi. En voi olla tyytyväinen, vaikka kiva, että pääsin hiihtämään loppuun asti ja kiduttamaan itseäni vielä viimeiseen nousuun.

Kyllösellä ei ollut huipputuloksia ennen Tour de Skitä, mutta Tourilla hänen paras sijoituksensa oli Val di Fiemmen perinteisen sprintin seitsemäs sija. Kyllönen uskoi, että jos hän olisi pystynyt hiihtämään Lenzerheiden avausviikonlopun paremmin, hän olisi taistellut sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon.

– Mutta ilman muuta annan itselleni tästä kiitettävän arvosanan, hän totesi ja toivoi pysyvänsä nyt terveenä.

– Uskon, että pystyn vielä parempaan. Missään nimessä ei tunnu kropassa, että olisin antanut jo kaiken.

Lue myös:

Tourin ensikertalainen Vilma Nissinen ajatteli, ettei mäki lopu ikinä – "Kestävyysurheilua parhaimmillaan"

Johaug tyylitteli uransa kolmanteen Tour de Skin voittoon vahvalla loppunousulla – löi viimeisellä etapilla haastajat yli 50 sekunnilla

Kun keskisyke on yli 180 ja pohkeet kramppaavat – kuudesti Alpe Cermisille kivunnut Sami Jauhojärvi kertoo, miltä loppunousu tuntuu

Tourin loppunousua edeltää vaarallisen kapea "ränni", hiihtäjiä yritetään turvata patjoilla ja pehmusteilla – "Otamme lippumiehiä varoittamaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat