Iivo Niskasen Tour päättyi tuskien taipaleeseen – “Lonkankoukistaja ja nivunen kramppasivat, keuhkot olleet kolme päivää p**kana”

Iivo Niskanen lähti hiihdon Tour de Skille kovin odotuksin, mutta joutui pettymään.

hiihto
Iivo Niskanen
Katso video kuvaa klikkaamalla

Rankan Alpe Cermisin nousun jälkeen Iivo Niskanen käveli tuskaisen näköisenä median mixed zonelle. Hän ylitti Val di Fiemmen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisan maaliviivan vasta 27:ntenä ja putosi lopputuloksissa kymmenenneksi. Hän hävisi Tour de Skin voittajalle, Aleksandr Bolshunoville 3 minuuttia ja 39 sekuntia, kun ero kärkeen oli vielä ennen päätösetappia 1.59.

Se oli Niskaselle pettymys, sillä hän tavoitteli kiertueelta kärkisijoja ja oli vielä ennen viimeistä etappia viidennellä sijalla. Toisaalta viimeinen etappi oli Niskaselle todellista kärsimystä.

– Jossain kohti alamäessä suksi jäi jonkun suksen alle. Siinä kramppasi sitten vasen lonkankoukistaja ja nivunen. Ei siinä sen pahempaa, Niskanen selvitti irvistellen tuskaista olemustaan.

Krampit vaikeuttivat huomattavasti Niskasen nousua Alpe Cermisillä. Hän totesikin, että tasatyöntö oli hänelle paras tekniikka.

– Aika toispuoleistahan se oli. Totta kai tulin melkein kaikilla tekniikoilla millä pystyin, mutta jos halusin kiihdyttää, niin piti olla tasuria, hän sanoi.

– Jyrkkä oli vaikea. En meinannut päästä ylös.

Niskanen myönsi ääni maassa, että pettymys oli suuri, etenkin kun vaikeudet eivät jääneet vain kramppeihin.

– Kuten varmaan äänestä kuulee, niin kolme päivää ovat keuhkot olleet ihan p**kana, hän sanoi.

– En olisi tänään hiihtänyt muuten, jos ei olis ollut panosta pelissä. Yritetään tästä nyt palautua ja Nove Mestossa sitten uudestaan.

Lue myös:

Kymppisakki jäi suomalaishiihtäjiltä haaveeksi – Niskanen myönsi: "Keula on järjettömän kova"

Bolshunov hiihti selvään Tour de Skin voittoon – Niskanen katkesi loppunousussa täysin ja putosi kokonaistuloksissa viisi sijaa: "En olisi tänään hiihtänyt, jos ei olisi ollut panosta pelissä"

Tourin ensikertalainen Vilma Nissinen ajatteli, ettei mäki lopu ikinä – "Kestävyysurheilua parhaimmillaan"

Johaug tyylitteli uransa kolmanteen Tour de Skin voittoon vahvalla loppunousulla – löi viimeisellä etapilla haastajat yli 50 sekunnilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat