Perttu Hyvärinen on Tourin suomalaisonnistuja, jonka taloudelliset ja henkiset uhraukset saivat nyt palkinnon – "Välillä saa olla tyytyväinenkin"

Perttu Hyvärisen toinen nousu Alpe Cermisille sujui huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Hyvärinen oli varsin tyytyväinen kiertueeseen.

hiihto
Perttu Hyvärinen
Perttu Hyvärinen oli Tour de Skin lopputuloksissa 14:s.Lehtikuva / Jussi Nukari

Perttu Hyvärinen on ollut kuluneen kauden pirteimpiä suomalaisia. Hän on nostanut tasoaan tasaiseen tahtiin, ja Tour de Skillä hän hiihti kolme kertaa 15 parhaan joukkoon. Kiertueen lopputuloksissa Hyvärinen oli 14:s

– Se on minulle aivan huikea tulos. Minulla on ollut tosi hyvä tuuri tällä hyvällä Tourilla, Hyvärinen virnuili Yle Urheilun haastattelussa.

Hyvärinen on kiivennyt Tourin päätösetapin loppunousun Alpe Cermisille nyt kahteen otteeseen. Ensimmäisen kerran hän teki sen Lahden MM-vuonna, jolloin hän oli loppunousun 37. nopein. Tällä kertaa Hyvärinen oli 15. nopein.

– Ensimmäisellä kerralla olin tosi huono. Nyt kun on kunto parempi, niin ei tämä niin pahalta tuntunut kuin silloin, hän myhäili.

– En tiedä, miten lähellä tämä on oikeaa maastohiihtoa, mutta se on ihan sama. Silloin kun menee hyvin, niin kaikki menee hyvin. Välillä saa olla tyytyväinenkin.

Perttu Hyvärinen
Perttu Hyvärisen mukaan hyvä valmistautumisleiri toi Tour de Skiltä hyviä tuloksia.Lehtikuva / Jussi Nukari

Hyvärisen mukaan hänen hyvät tuloksensa päätösetapilla ja muutenkin Tour de Skillä ovat osoittaneet, että hänen valmistautumisensa on ollut onnistunut. Pitkään reissussa ollut Hyvärinen vietti valmistautumisleirinsä vuodenvaihteessa korkeassa ilmanalassa.

– Paljon olen saanut uhrata taloudellisesti ja henkisesti, ja se on kannattanut. Sitä se urheilu näköjään vaatii, ja kyllä se palkitsee mukavasti, kun hiihtää hyvin, Hyvärinen sanoi.

– Olemme löytäneet oikeita peliliikkeitä, ja niitä käytetään myös tulevina arvokisavuosina.

Aikoinaan junioreiden arvokisamitaleita voittanut Hyvärinen on hamunnut kärkisijoja vuosien ajan, mutta hänen nousuaan huipulle on hidastanut muun muassa jalkavaivat ja ylikuntotila.

Hyvärinen osoitti tällä Tour de Skillä, että hän saattaa jatkossa olla varteenotettava kisaaja juuri kiertueilla. Hyvärinen ei osannut arvuutella, mikä hänen maksiminsa kiertuetyyppisissä kisoissa olisi, mutta seuraavaksi hän kokeilee tätä kevään Ski Tour 2020 -kiertueella.

– Tilastollisesti 60 % miehistä tulee kipeäksi Tourin jälkeen. Katsotaan kummalle puolelle oma lantti kääntyy.

Lue myös:

Iivo Niskasen Tour päättyi tuskien taipaleeseen – “Lonkankoukistaja ja nivunen kramppasivat, keuhkot olleet kolme päivää p**kana”

Charlotte Kalla kaatui ja rikkoi sauvansa – apu löytyi yllättävältä taholta: "Suomen joukkueenjohdon jäsen oli kiltti"

Kymppisakki jäi suomalaishiihtäjiltä haaveeksi – Niskanen myönsi: "Keula on järjettömän kova"

Bolshunov hiihti selvään Tour de Skin voittoon – Niskanen katkesi loppunousussa täysin ja putosi kokonaistuloksissa viisi sijaa: "En olisi tänään hiihtänyt, jos ei olisi ollut panosta pelissä"

Tourin ensikertalainen Vilma Nissinen ajatteli, ettei mäki lopu ikinä – "Kestävyysurheilua parhaimmillaan"

Johaug tyylitteli uransa kolmanteen Tour de Skin voittoon vahvalla loppunousulla – löi viimeisellä etapilla haastajat yli 50 sekunnilla

Kun keskisyke on yli 180 ja pohkeet kramppaavat – kuudesti Alpe Cermisille kivunnut Sami Jauhojärvi kertoo, miltä loppunousu tuntuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat