Nuoret Leijonat johti kahdesti, mutta hävisi pronssiottelun – Ruotsi nousi rinnalle ja ohi toisessa erässä

Pronssiottelua avauserän jälkeen johtanut Suomi jäi nuorten MM-kisoissa lopulta tyhjin käsin.

Jääkiekon U20 MM, pronssiottelu SWE - FIN
Jääkiekon U20 MM, pronssiottelu SWE - FIN

Suomen pelit nuorten MM-kisoissa päättyivät tappioon. Ruotsi oli vahvempi sunnuntai-iltapäivän pronssiottelussa ja nappasi himmeimmät mitalit 3-2-lukemin.

Suomi sai otteluun vahvan alun ja johti ensimmäisessä erässä kahdesti. Patrik Puistola teki ottelun avausmaalin, kun Kim Nousiaisen syöttö pomppi hänen jalastaan maaliin. Ruotsi tasoitti ylivoimalla, mutta Matias Maccelli palautti suomalaisjohdon juuri ennen erätaukoa.

Toisesta erästä tuli ottelun käännekohta. Ruotsin ensimmäisen osuman syöttänyt Samuel Fagemo vastasi 2-2-maalista ja vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Linus Oberg siirsi Ruotsin johtoon. Oberg laukoi kiekon pienestä kulmasta kohti Suomen maalia ja se valui epäonnisesti maalivahti Justus Annusen varusteiden läpi verkkoon.

– Ainahan kun pääsee mitalipeleihin, pitäisi pystyä sieltä mitali kaivamaan. Tällä kertaa ei käynyt sillä tavalla, mutta olen todella ylpeä poikien panoksesta, Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen sanoi.

Ottelu oli rangaistusten sävyttämä ja Suomen hyvät jaksot keskeytyivät toistuvasti jäähyihin. Nuoret Leijonat otti kaikkiaan kahdeksan kahden minuutin rangaistusta, joista Ruotsi hyödynsi yhden. Ruotsi puolestaan kävi jäähypenkillä viidesti.

Tasaväkisenä loppuun asti pysyneessä ottelussa Suomi jäi loppuvaiheessa pitkälti ilman tilanteita, kun Ruotsi pystyi puolustamaan tarkasti. Viimeisillä minuuteilla laukaukset myös pysähtyivät maalivahti Hugo Alnefeltiin.

– Kyllä meillä toisessakin erässä oli paikkoja. Sieltä kun sitä energiaa olisi saatu, niin en usko, että Ruotsi olisi meitä saanut millään kiinni. Tasoituksestakin olisi saatu hurja buusti. Onnittelut silti Ruotsille, Helminen summasi.

Viime vuonna ilman mitalia jäänyt Ruotsi oli kaksi vuotta sitten hopealla. Pronssia pikkukruunut juhlivat viimeksi vuonna 2010.

MM-kisat huipentuvat loppuotteluun, jossa kohtaavat Kanada ja Venäjä. Ottelu käynnistyy klo 20.

Lue myös: