Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Mario Balotelli joutui jälleen rasististen huutojen kohteeksi – Laziolle 20 000 euron sakot kannattajien käytöksestä

Mario Balotelli joutui rasistisen huutelun kohteeksi sunnuntain kamppailussa Laziota vastaan.

jalkapallo
Mario Balotelli
Brescian Mario Balotelli joutui kuuntelemaan Lazion kannattajien epäasiallisia huutoja.AOP

Vuosikymmenen vaihtuminen ei tuonut helpotusta Italian jalkapallossa vellovaan rasismiongelmaan. Tuoren tapaus ilmeni viime viikolla, kun Jesse Jorosen seurakaveri Mario Balotelli oli jälleen rasististen huutojen kohteena sunnuntain ottelussa Laziota vastaan.

Nyt maan pääsarja Serie A on langettanut Laziolle 20 000 euron sakot kannattajien käytöksestä. Lazio vältti suuremmat sakot, sillä se suostui yhteistyöhön selvittääkseen huutelijoiden henkilöllisyyden.

Ottelu keskeytettiin noin puolen tunnin kohdalla muutamaksi minuutiksi rasististen huutojen vuoksi. Jo ennen keskeytystä Balotelli oli joutunut kannattajien epäasiallisen huutelun kohteeksi. Hän vastasi joukkueensa avausmaalista ja ainokaisesta, mutta vieraiden molemmista osumista vastannut Ciro Immobile iski 2–1-voittomaalin lisäajalla.

Balotelli julkaisi Instagram-tilillään ottelun jälkeen videon, jossa hän kehotti roomalaisseuran kannattajia häpeämään.

Lazio sanoutui välittömästi irti kannattajiensa käytöksestä. Roomalaisseuran kannattajat ovat kuitenkin syyllistyneet vastaavaan aiemminkin, ja esimerkiksi tällä kaudella seura joutui pelaamaan europelinsä osittain tyhjille katsomoille kannattajien syyllistyttyä rasistiseen huuteluun Rennesiä vastaan lokakuussa. (siirryt toiseen palveluun)

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Balotelli kärsii rasistisista solvauksista. Tällä kaudella ottelu Hellas Veronaa vastaan jouduttiin niin ikään keskeyttämäänitalialaishyökkääjään kohdistuneen apinahuutelun takia.

Italian jalkapallossa on taisteltu rasismiongelman kanssa jo pitkään. Joulun alla Serie A esittelikin rasisminvastaisen kampanjansa, mutta kampanjan toteutus jätti parantamisen varaa. Kampanjan julisteissa esiintyi kolme apinaa, minkä vuoksi se sai osakseen kovasti kritiikkiä.

Lue myös:

Serie A:n rasismin vastainen kampanja sai täystyrmäyksen ja herätti laajaa paheksuntaa – julisteissa esiintyi kolme apinaa

Jesse Jorosella värikäs ottelu Serie A:ssa – upea rankkaritorjunta ja raju törmäys omaan puolustajaan

Brasilialaispelaaja hermostui rasisteille ja hänet ajettiin ulos kentältä, nyt liitto langetti pelikieltoa – "Käsittämätön ratkaisu"

Jesse Jorosen Brescian peli keskeytettiin rasistisen huutelun takia – Mario Balotelli menetti hermonsa ja potkaisi pallon kohti kannattajia

Lähteet: AP, ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat