Terveyshuolet selättänyt para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri avasi kilpailukautensa Sveitsissä: "Parhain sijoitukseni koskaan tässä lajissa"

Kiiveri venyi kauden avauksessaan henkilökohtaiseen ennätykseen.

alppihiihto
Santeri Kiiveri laskemassa Pyeongchangin paralympialaisten suurpujottelussa.
Santeri Kiiveri laski Pyeongchangin paralympialaisissa pujottelussa neljänneksi.Paralympiakomitea/Riku Valleala

Santeri Kiiveri avasi para-alppihiihdon maailmancup -kautensa Sveitsin Veysonnazissa venymällä henkilökohtaiseen ennätykseen.

Kiiveri oli supersuurpujottelussa seitsemäs 4,63 sekunnin erolla kilpailun voittaneeseen Arthur Bauchetiin.

– Super-G ei ole prioriteettilajini, joten ei huono tulos. Itselläni jäi kuitenkin vielä laskemisesta jonkin verran hampaankoloon, joten parantamisen varaa on vielä seuraavien päivien super-G:n osakilpailuihin. Tämä on kuitenkin parhain sijoitukseni koskaan tässä lajissa, Kiiveri sanoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Kiiverin viime kausi sujui rikkonaisesti terveysongelmien takia, ja väliin jäivät myös MM-kisat. Myös tänä syksynä Kiiveri joutui säikähtämään ja käymään kiirellisessä sydänkontrollissa, mutta huoli osoittautui aiheettomaksi.

– Harjoitukseni ovat keskittyneet pitkälle vain suurpujotteluun ja pujotteluun viime kauden rikkonaisuuden vuoksi, joten siitäkin syystä tämän päivän tulos kyllä lämmittää mieltä. Mikäs tässä, kun pääsee vihdoin kisaamaan, Kiiveri iloitsi.

Para-alppihiihdon ensimmäinen maailmancup-tapahtuma kestää viisi päivää ja sisältää kolme supersuurpujottelukilpailua ja kaksi suurpujottelun osakilpailua.

Lue myös:

Pyörtymiskohtaus pilasi Santeri Kiiverin MM-kisat, mutta nyt terveysongelmat on selätetty: "Kropassa ei ole enää mitään, mitä tutkia"

Santeri Kiiveri toipui terveysmurheista alppihiihdon maailmancupin menestyjäksi

Santeri Kiiveri pujotteli loistovauhtia – "Superhyvä fiilis"

Paralympialaisissa neljänneksi laskeneella suomalaisalppihiihtäjällä dramaattinen katko kauteen, MM-kisat jäävät väliin: "Pyörryin kesken laskun"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat