Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Unkarin uintihuippu Hosszu saalisti eniten mitalimenestystä viime vuonna – hurja voittotahti vuoden aikana

Katinka Hosszu oli olympialajien vuoden mitalirohmu

uinti
Katinka Hosszu.
AOP

Olympialajeja tarkasti seuraava ja niitä tukevasti tilastoiva Gracenote Olympic -sivusto kertoi torstaina, että unkarilainen huippu-uimari Katinka Hosszu oli viime vuoden mitalirohmu olympialajeissa. Hosszu voitti vuoden 2019 aikana 47 kertaa, oli kakkosena kymmenen kertaa ja kolmossijalla neljästi. Kaikkiaan Hosszu kahmi siis 61 mitalisijaa vuoden aikana, kilpailuja hänellä oli 78.

Tilastokakkosena on venäläinen rytmisen voimistelun tähti Dina Averina, jolle kertyi 53 kisasta 51 sijoitusta kolmen kärkeen. Voittoja Averina otti 33.

Kolmantena listalla on venäläisuimari Vladimir Morozov, ja kaikkiaan uimareita on kymmenen kärjessä viisi. Averinan ohella uinnin ulkopuolelta top kymppiin pääsivät pyöräilijä Mathieu van der Poel, ampumahiihtäjä Johannes Thingnes Bö, pöytätennispelaaja Xu Xin ja alppihiihtäjä Mikaela Shiffrin.

Lue myös:

Jenna Laukkanen kauhoi pronssia vaikean kauden jälkeen – Suomen mitalitili EM-uinneissa aukesi itsenäisyyspäivänä: "Todella siisti fiilis, että pystyin tekemään tällaisen suorituksen sivulajissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat