Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seefeldin dopingratsiasta tuomiot: Poltoranin ja kaksi virolaishiihtäjää saivat neljän vuoden kilpailukiellot

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on antanut neljän vuoden kilpailukiellot kolmelle urheilijalle ja yhdelle valmentajalle dopingrikkeistä. 

hiihto
Karel Tammjärv
Yle Urheilu oli paikalla, kun Karel Tammjärv tunnusti virolaismedialle käyttäneensä veridopingia.AOP / imago sportfotodienst

FIS on antanut kilpailukiellot viime kaudella tapahtuneista dopingrikkeistä virolaishiihtäjille Karel Tammjärvelle ja Andreas Veerpalulle, kazakstanilaishiihtäjä Aleksei Poltoraninille ja virolaisvalmentaja Mati Alaverille.

Kolmikko jäi kiinni helmikuussa Seefeldin MM-kisojen aikana dopingratsiassa. Tuolloin Saksan ja Itävallan poliisit ottivat kiinni Poltoraninin, Tammjärven ja Veerpalun lisäksi myös itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke.

Ratsia liittyi suureen, pitkään tutkittuun dopingvyyhtiin, jonka keskipisteessä on ollut urheilulääkäri Mark Schmidt. Hänen on epäilty pyörittäneen vastaanottoa, jossa on annettu veridopingia ainakin 23 urheilijalle. Nämä urheilijat ovat edustaneet kahdeksaa eri maata ja viittä eri urheilulajia.

Tammjärv tunnusti veridopingin jo Seefeldissä. Yle Urheilu oli paikalla, kun virolainen kertoi kaiken virolaismedialle.

Poltoranin voitti urallaan 12 maailmancupin osakilpailua ja Val di Fiemmen MM-kisoista kaksi pronssimitalia, vapaan parisprintissä ja 50 kilometrin perinteisen kisassa. Tammjärvellä ja Veerpalulla ei ole kansainvälistä menestystä, mutta molemmat ovat kuuluneet Viron parhaimmistoon.

Virolaishiihtäjä Algo Kärpin sekä poikansa urheilijan taustatiimissä toimivan virolaisen Andrus Veerpalun kurinpitokäsittelyt ovat vielä käynnissä. Kärp on tunnustanut käyttäneensä veridopingia, Veerpalu on kieltänyt olleensa tekemisissä dopingtapausten kanssa. Molemmat ovat kuitenkin väliaikaisessa kilpailu- ja toimintakiellossa.

Lue myös:

Pysäyttävä hetki ala-asteen luokkahuoneessa Seefeldissä: veridopingin tyynesti paljastanutta virolaishiihtäjää ympäröivät kyynelsilmäiset miehet ja epätodellinen hiljaisuus

Seefeldissä kiinni jäänyt virolaishiihtäjä kertoo kaiken Yle Urheilulle: veridopingin käyttö alkoi jo kesällä 2016

Kansainvälinen hiihtoliitto jatkaa Seefeldin dopingiskun tutkintaa

Neula kädessä yllätetty itävaltalaishiihtäjä sai neljän vuoden kilpailukiellon

Virolaislähteet: Hiihtovalmentaja Mati Alaver otettu kiinni

Yllätyskäänne Seefeldin dopingskandaalissa: Paljastuksia tehnyt hiihtäjä pidätetty Itävallassa

Seefeldin MM-hiihtojen dopingvyyhti kasvaa: Kolmas virolaishiihtäjä myönsi veridopingin käytön

Lähteet: FIS, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat