Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yhdistetyn maailmancupissa järjestäjillä kävi “työtapaturma” – suomalaiset jäivät silti pienemmässä mäessä kauas kärjestä: “Peli on menetetty”

Val di Fiemmessä kisataan normaalimäessä suurmäen sijaan. Ilkka Herola on perjantain kisassa mäkisosuuden jälkeen parhaana suomalaisena vasta 24:s.

urheilu
Ilkka Herola kuvassa
Ilkka Herolalla on ollut kisatilanteissa vaikea löytää huippuhyppyä.AOP

Suomalaiset yhdistetyn miehet jäivät kauas kärjestä Val di Fiemmen maailmancupin avauksessa. Ilkka Herola lähtee ladulle 24. sijalta. Matkaa kärkeen Norjan Jarl Magnus Riiberiin on 1 minuutti ja 49 sekuntia.

Palkintokorokkeellekin on kirittävää reilusti yli minuutin.

– Tämä oli varmaan huonoin hyppy täällä. Tuli vähän ylimääräistä latinkia. En tiedä, miksi piti lähteä yrittämään jotain uutta kisassa. Vähän nyt harmittaa, Herola sanoo Yle Urheilulle.

– Kyse ei ole varmaan mistään mielettömästä asiasta, mutta kaksi kertaa liikaa tuli eroa kärkeen. Peli on menetetty.

Herola sanoo, että hyppäämiseen liittyvissä ongelmissa enemmän kyse päästä kuin fyysisestä kunnosta.

– Hyppäämisen onnistuminen on hyvin lähellä, mutta kisoihin onnistuu aina kaivamaan huonoimmat suoritukset. En tiedä, mikä tässä on, Herola ihmetteli.

Hyppäämisen kanssa tällä kaudella tuskaillut Eero Hirvonen koki myös, että hyvät harjoitushypyt joulutauolla eivät vielä ole siirtyneet kisoihin. Hirvonen on 37:s mäkiosuuden jälkeen. Matkaa Riiberiin on 2 minuuttia ja 36 sekuntia.

– Tuntui jopa vähän paremmalta kuin mitta oli. Mutta oma fiilis ei kerro aina täysin, mitä hyppääminen oikeasti on. Jännä homma, koska hyviä harjoituksia on ollut Seefeldissä. Mutta ei vaan saa siirrettyä kisoihin hyppäämistä, Hirvonen totesi hymyillen Yle Urheilulle.

– Laskemisen kanssa on ollut yleisesti ottaen ongelmia. Latu on vielä vähän pomppuinen täällä, niin se on itselle paha. Samahan se on kaikille, mutta itseä ehkä verottaa vielä enemmän.

Val di Fiemmessä hypätään viikonloppuna suurmäen sijasta normaalimäestä. Normaalimäki on kooltaan HS104, kun suurmäki on HS135. Päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan normaalimäestä hyppääminen on Suomen joukkueelle hyvä juttu. Lisäksi valmentaja kertoo, että Val di Fiemmessä on koville suomalaishiihtäjille sopivat rankemmat ladut.

– Ilmeisesti Italian pojille sattui pieni työtapaturma. Kaikki lumet tulivat alamäestä monttuun. Ei ollut enää mahdollisuutta lumettaa alastulorinnettä uudestaan lyhyellä varoitusajalla, Kukkonen kertoi mäkivaihdon syistä ennen mäkiosuuden alkua.

10 kilometrin hiihtokisasta alkaa lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 14.40.

Lue lisää:

Jännitys on kiusannut Ilkka Herolaa mäkihyppytornissa, mutta joulutauon aikana luotto on löytynyt: "Enää ei tarvitse tapella kisatilanteessa epävarmuuden tunnetta vastaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat