Suora

 • Naiset 10 km (P)
 • Urheilustudio Lahdessa
 • Miehet 15 km (P)
 • Urheilustudio Lahdessa
 • joukkuesprint 2x7,5 km
 • Urheilustudio Lahdessa
 • Joukkuemäki HS 130
 • Urheiluruutu
 • Muodostelmaluistelun SM, lyhytohjelma
 • Urheilustudio Lahdessa
 • Muodostelmaluistelun SM
 • Urheiluruutu
 • Freestylen MC: Destne, big air

Jokerien myllytys jatkui Tallinnassa, vaikka otteissa on Veli-Matti Savinaisen mukaan vielä rutkasti parantamisen varaa: "Ihmisiä mekin olemme"

Jokerit voitti Tallinnassa pelatussa KHL-ottelussa Severstal Tsherepovetsin 4–1.

KHL
Jokerit

Helsingin Jokerit on voittanut jääkiekon KHL:ssä Severstal Tsherepovetsin 4–1. Tallinnassa pelattu erikoispeli venytti Jokerien voittoputken jo viiteen ja pisteputken 14 otteluun.

Jokerit pääsi heti alkuminuuttien aikana ylivoimallekin, mutta onnistumista piti odottaa alivoimalle asti. Veli-Matti Savinaisen kova veto yllätti venäläisjoukkueen ajassa 6.46. Savinainen palasi kaukaloon loukkaannuttuaan tapaninpäivän ottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Voit katsoa Jokerien maalit jutun pääkuvaa klikkaamalla (kuvalähde: Viasat).

– Vastustaja oli hyvä viisi vastaan viisi -pelissä ja se oli ihan tasaista päästä päähän, molemmilla oli siinä omat paikkansa. Mutta tämän päivän ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, olimme ali- ja ylivoimalla parempia, Savinainen kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Mikko Lehtonen venytti Jokerien johdon jo 2–0:aan ylivoimalla ottelun toisen erän alkupuolella. Severstal kavensi 1–2:een vajaat kuusi minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen Jokerit meni menojaan, vaikka välillä otteet olivatkin nihkeähköjä. Savinainen tietää kuitenkin, että huippujoukkueet ottavat voittoja vähän huonommillakin otteilla.

– Ihmisiä mekin olemme. Joka ilta yritämme totta kai parhaamme tehdä, pitää vastustaja minimaalisesti maalipaikoilla ja iskeä tarvittavat maalit, koska tiedämme, että meillä on huima potentiaali iskeä voittavat maalit, hän summasi.

Erikoistilanteet toimivat

Kahdesta viimeisestä maalista vastasivat ensin John Norman ja Henrik Haapala vielä ylivoimalla. Jokerit-hyökkääjä Nicklas Jensen nakutti kaksi syöttöpistettä ja venytti pisteputkeaan yhdeksän ottelun mittaiseksi. Hyökkäyspeli ei selvänumeroisesta voitosta huolimatta täysin vakuuttanut Savinaista.

– Sitä emme saaneet ehkä ihan parhaaseen mahdolliseen, sitä varmaan perataan huomenna aamupalaverissa. Mutta katsotaan, mitä voimme parantaa huomiseen peliin, se tulee kuitenkin aika nopeasti.

Ylivoimasta Savinainen löysi kuitenkin kehuttavaa.

– Ylivoimassa olemme kahden viimeisen kuukauden aikana ottaneet huimia steppejä eteenpäin ja se alkaa olla siellä, missä pitääkin, jos haluaa tässä liigassa voittaa ja mennä pitkälle, Savinainen summasi.

Jokerit pelaa vielä toisen ottelun Tallinnassa lauantaina samaa vastustajaa vastaan.

Lisätty kello 21.38 Veli-Matti Savinaisen kommentit.

Lue myös:

Jokereille neljäs voitto putkeen – jatkoaikaratkaisun iskenyt Sami Lepistö: "On jo ihmekin, jos ei homma rupea toimimaan näillä pelaajilla"

KL: Jokerien KHL-ura on aiheuttanut yli 70 miljoonan euron tappiot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat