Suomen ampumahiihtotoivon pisteputki vain jatkuu ja uran paras sijoitus on jo tähtäimessä – "Sen pitäisi olla helposti otettavissa hyvällä suorituksella"

Tero Seppälän komea alkukausi sai jatkoa Oberhofissa. Seppälä uskoo, että uran paras maailmancupin sijoitus on helposti otettavissa tänä kautena.

ampumahiihto
Tero Seppälä
Tero Seppälä on nostanut tasoaan täksi kaudeksi.Getty Images

Tero Seppälä on ollut tasaisen varmassa kunnossa koko tämän ampumahiihdon kauden, sillä hän on sijoittunut jokaisessa kisaamassaan henkilökohtaisessa kilpailussa maailmancupin pisteille. Tätä ennen moiseen pisteputkeen on pystynyt Paavo Puurunen kaudella 2003–2004, mutta tuolloin pisteitä jaettiin vain 30 parhaalle. Nyt niitä jaetaan 40 parhaalle.

Seppälä on ollut kisoissa varmassa hiihtovauhdissa, mutta ohilaukaukset ovat maksaneet hänelle vielä liikaa sijoja. Esimerkiksi Annecyn pikakisassa ja takaa-ajossa Seppälä olisi puhtaalla ammunnalla ollut todennäköisesti kymmenen parhaan joukossa. Sama tahti jatkui myös Oberhofin pikakisassa, jossa hän ei saanut ampumapenkalle supersuoritusta, mutta hiihto kulki varsin kohtuullisesti.

– Tavoitteet olivat korkeammalle, vaikka pisteille ylsin. Suoritus ei ollut sellainen, jota lähdin hakemaan, sillä kolme sakkoa on liikaa. Hiihto kulki hyvin pystyammuntaan asti, ja se mahdollistaisi menestymisen, Seppälä sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Seppälän kanssa samalla linjalla oli myös Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu. Hän laski, että Seppälä olisi päässyt puhtaalla ammunnalla kymmenen parhaan joukkoon.

– Ei se haihattelua ole, että jos hän sen nollan saa ammuttua, niin sinne todella hyville sijoille on mahdollisuudet.

Koska on jättipotin aika?

23-vuotias Seppälä on tällä hetkellä maailmancupissa 35. sijalla 63 pisteellään. Hän on kerännyt tällä kaudella jo noin 20 pistettä enemmän kuin mitä hän on saavuttanut kahtena viimeisenä kautena.

– Kyllä alkukausi on ollut sellainen, mihin olen uskonut pystyväni. Olisin toivonut parempaa ammuntaa, sitä kautta olisi tullut parempia sijoituksia. Hiihto on kuitenkin toiminut ja huollon kanssa suksihommat sujuneet hyvin. Se on mahdollistanut sen, että olen joka päivä pystynyt taistelemaan hyvistä sijoituksista, Seppälä sanoi.

Kotikummun mielestä Seppälän perustaso on nyt sitä luokkaa, että hän pystyy kisassa kuin kisassa pääsemään pisteille.

– Nythän me jokainen odotamme vain sitä jättipottia. Milloin tulee se päivä, jolloin myös taulut kaatuvat kummaltakin paikalta samassa kisassa. Silloin hänellä on mahdollisuus sinne kymmenen sakkiin. Minä uskon, että se toteutuu vielä tämän kauden aikana, Kotikumpu sanoi.

Seppälän paras sijoitus maailmancupissa on Hochfilzenin takaa-ajon 24. sija. Tätä hän haluaa parantaa vielä tänä kautena.

– Sen pitäisi olla helposti otettavissa hyvällä suorituksella. Sen jälkeen katsotaan, mihin rahkeet riittävät. Ainakin fyysinen kunto tuntuu siltä, että se menee eteenpäin. Ehkä se ammuntakin sieltä vielä tulee, Seppälä totesi.

Lue myös:

Seppälä jo seitsemännen kerran peräkkäin pisteille – Fourcade juhli, kun Bø oli poissa

Mykistävä tilasto kertoo Suomen miesten ampumahiihtotoivon komeasta alkukaudesta! Viimeksi samanlainen pisteputki 16 vuotta sitten – nyt haussa uran paras sijoitus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat