Suomalaishyppääjät karsinnassa viimeisten joukossa – Tommi Nikunen tylynä: "Nuo tuskin riittäisivät Continental-cupin puolellakaan, ja se olisi heille oikeampi paikka"

Jarkko Määttä ja Andreas Alamommo jäivät viimeisten joukkoon Val di Fiemmen mäkikarsinnassa.

mäkihyppy
Jarkko Määttä
Jarkko Määttä karsiutui Val di Fiemmen kisasta.AOP / imago sportfotodienst

Suomen mäkihyppykaksikon Jarkko Määttä - Andreas Alamommon kohtalo oli tyly Val di Fiemmen maailmancupin karsinnassa. Kun karsintaan osallistui 58 kilpailijaa ja kisaan pääsi 50 hyppääjää, jäivät molemmat suomalaiset rannalle.

Määttä hyppäsi 87 metriä kantaneen hypyn ja oli karsinnan 52:s. Alamommo hyppäsi 85,5 metriä ja oli karsinnan 55:s. Viime viikolla Keski-Euroopan mäkiviikolla hypänneet Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen keskittyvät harjoitteluun kotimaassa.

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen löysi molempien hypyistä ongelmia, eikä tilannetta auttanut se, että viikonlopun kisa on siirretty isosta mäestä normaalimäkeen.

– Kun harjoituksissa ajetaan kovemmilla vauhdeilla, niin vauhti korjaa virheet. Nyt meillä on täällä sellainen kaksikko, jonka fyysiset ominaisuudet eivät ole Suomenkaan kärkipäätä. Heille olisi varmasti ollut mukavampaa, jos olisi hypätty isommasta mäestä, Nikunen sanoi.

– Meillä on täällä niin sanottu kakkosvitja mukana, niin hypyt eivät ole lähellekään riittäviä. Nuo tuskin riittäisivät Continental-cupin puolellakaan, ja se olisi heille oikeampi paikka.

Alamommolla oli ongelmia vauhtimäen asennossaan. Hän kertoi Yle Urheilun haastattelussa saaneensa asentoon parannusta harjoituksissa.

– Kyllä se hyppy siellä on, mutta en ole saanut sitä kisatilanteessa ulos, Alamommo sanoi.

Määttä taasen hyppäsi karsinnassa samanlaisen pikkunätin hypyn kuin harjoituksissakin. Hän harmitteli haastattelussa, ettei saanut samaa fiilistä loivaan vauhtimäkeen kuin mitä harjoituksissa oli ollut.

– Kun olisin jatkanut siitä, missä kotona olin, mutta se on aina eri tilanne tulla eri mäkeen, Määttä sanoi.

Val di Fiemmen HS104-mäessä pisimmän hypyn, 102,5 metriä, hyppäsi juuri Keski-Euroopan mäkiviikon voittanut Puolan Dawid Kubacki. Hän oli myös karsinnan ykkönen. Toiseksi tuli Saksan Karl Geiger ja kolmanneksi saman maan Stephan Leyhe.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomalaisen mäkihypyn rakentaminen täytyy aloittaa pohjalta – Tommi Nikusen mukaan ydinasia on unohdettu päivittää: "Jos sellainen on viime vuosina tehty, niin se on piilotettu hyvin"

Kubacki hyppäsi upeasti mäkiviikon valtiaaksi – koko kärkikolmikko ensimmäistä kertaa kokonaiskisan palkinnoille

Päävalmentaja ei odottanut mäkiviikosta tulevan helppoa, mutta suomalaishyppääjien tuska ja taaperrus yllätti silti – "Tasomme ei tyydytä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat