Suora

  • Urheiluruutu

Hiihdon satasen ME-mies jäi jälleen ilman voittoa, finaaliin saatiin suomalaisväriäkin

Dresdenin supersprintin miesten finaalissa nähtiin suomalaisväriä, kun Verneri Poikonen haki 100 metrin voittoa. 

hiihto
Dresdenin supersprintti
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Kuka on nopein hiihtäjä 100 metrillä? Tähän haettiin vastausta supersprintin Dresdenin osakilpailussa. Miesten finaalissa nähtiin myös suomalaisväriä, sillä Verneri Poikonen oli hiihtänyt hyvin karsinnasta asti, vaikka radan jäinen alusta mietityttikin häntä aluksi.

Finaalissa Poikosella ei kuitenkaan ollut jakoa voittoon, sillä sen ratkoivat kisan ennakkosuosikki maailmanennätysmies Emanuele Becchis sekä Ruotsin Johannes Hortlund. ME-ajan 10,78 haltija Becchis sai finaalissa jälleen mainion lähdön, mutta se ei riittänyt tälläkään kertaa voittoon asti. Östersundissa italialainen putosi jo välierävaiheessa.

Hortlund, joka oli jo Östersundin osakilpailussa päässyt finaalissa asti, venytti maaliviivalla mononsa niukasti Becchisin edelle. Myös Slovenian Janez Lampic kiri finaalissa Poikosen edelle ja vei kolmannen sijan. Lampicin perheessä tuntuu riittävän nopeita geenejä, sillä Janezin isosisko Anamarija voitti Tour de Skillä kaksi sprinttifinaalia.

Naisten kisassa ennakkosuosikin viittaa kantoi Norjan Marte Nordlunde, joka otti supersprintin ensimmäisen osakilpailun voiton Östersundissa näytöstyyliin. Dresdenissä Nordlunde oli edennyt finaaliin loistavien lähtöjensä turvin, mutta juuri finaalissa hän ei onnistunut ottamaan yhtä vahvaa starttia kuin aiemmin.

Sen sijaan Tšekin Tereza Beranova sai huikean hyvän lähdön ja pystyi repimään muihin eroa. Beranova ylitti maaliviivan ensimmäisenä ja toiseksi tuli Saksan Colette Rydzek. Norlunde jätettiin kolmanneksi ja Norjan Ane Appelkvist Stenseth neljänneksi. Suomen Jennie Lindvall hiihti B-finaalissa ja sijoittui toiseksi.

Lue myös:

Hiihdon "Usain Bolt" vei ensimmäisen supersprinttikisan, naisten puolella nähtiin suomalaisväriä välieriin asti

Kuka on nopein suksilla, kun hiihdon "Usain Bolt" kohtaa ME-miehen? Katso tiukka sprinttikilpailu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat