Suora

  • Naisten normaalimatka, Anterselva
  • Ski Tour, sprintit, Åre

Suomen yhdistetyn kärkinimet joutuivat taas levittelemään käsiään mäkimontussa: "Vielä isompi floppi"

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen joutuvat lähtemään hiihtoladulle yli kaksi minuuttia kärjestä.

urheilu
Yhdistetyn kärkinimet joutuivat levittelemään käsiään – hyppy ei ole uomissaan Val di Fiemmessä
Yhdistetyn kärkinimet joutuivat levittelemään käsiään – hyppy ei ole uomissaan Val di Fiemmessä

Suomen yhdistetyn kärkiurheilijoiden ongelmat mäkihypyssä eivät näytä ratkeavan. Ennen viikonloppua maajoukkueen jäsenet puhisivat itseluottamusta, koska harjoitusleiri Seefeldissä oli mennyt hyvin.

Mutta perjantaina sekä tänään lauantaina kisatilanteessa hypyt eivät ole onnistuneet. Ilkka Herola on 35. sijalla ja Eero Hirvonen on 42. sijalla. He lähtevät ladulle yli kaksi minuuttia kisaa johtavan Norjan Jarl Magnus Riiberin jälkeen. Eero Hirvosen alavireisyys mäessä on jatkunut jo pitkään.

– Ollaan kaukana siitä tasosta, missä Eero on ollut, Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila arvioi tv-lähetyksessä ja pohti, että ongelmien syynä voisi olla puutteellinen fysiikkaharjoittelu.

23-vuotias Hirvonen totesi itse kisan jälkeen, että ongelmissa on tuskin kyse fysiikasta, eikä puolentoista vuoden takainen polvivaiva enää haittaa. Mutta Hirvonen myöntää, että polvivaivan aiheuttamalta harjoitustauolta ongelmat ovat lähteneet.

Ongelmia on ollut etenkin ylämäen laskuasennon kanssa.

– Ylämäen laskuasento on niin surkea, että ei pysty työntämään kroppaa oikeaan suuntaan. Ei saa mitään energiaa keulalla, Hirvonen harmitteli.

– Polvet sojottaa laskuasennossa mihin sattuu. On tämä vaikeaa. Pitää yrittää tehdä jotakin, vaikka tässä mäessä se onkin vaikeaa. Tämän päivän hyppy oli vielä isompi floppi.

24-vuotiaan Ilkka Herolan hyppääminen on ollut paremassa kunnossa tämän talven mittaan, mutta kisoissa ei ole vielä nähty parasta Herolaa. Kisatilanteessa on tullut liikaa jännitystä, eivätkä hyvät harjoitushypyt ole päässeet esiin.

Lauantaiaamuna Herola oli kuitenkin ymmällään heikosta hypystään.

– Aika kaukana ollaan taas. Nyt en tiedä, mikä oli. Oli ihan hyvä fiilis. Ei tuntunut noin huonolta.

Suomen joukkueen nuorin, 19-vuotias Wille Karhumaa oli tyytyväinen hyppyynsä. Karhumaa lähtee 10 kilometrin hiihtokisaan Herolan ja Hirvosen välistä 40. sijalta.

– Ei jännittänyt liikaa. Luotin omaan tekemiseen, Karhumaa sanoi.

Yhdistetyn hiihto-osuus alkaa TV1:ssä kello 14.25.

Mäkihyppy huipensi talviurheilupäivän

Lue lisää:

Ilkka Herolalta hieno nousu palkintokoroketaisteluun! "Täytyy nostaa hattua"

Yhdistetyn maailmancupissa järjestäjillä kävi “työtapaturma” – suomalaiset jäivät silti pienemmässä mäessä kauas kärjestä: “Peli on menetetty”

Jännitys on kiusannut Ilkka Herolaa mäkihyppytornissa, mutta joulutauon aikana luotto on löytynyt: "Enää ei tarvitse tapella kisatilanteessa epävarmuuden tunnetta vastaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat