Suora

  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Joukkuesprint HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Naiset 10 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • Miehet 15 km (P)
  • Urheilustudio Lahdessa
  • joukkuesprint 2x7,5 km

Kommentti: Emil Ruusuvuori nosti pelinsä jälleen uudelle tasolle, jolla voi kaatua hyvinkin kovia pelaajia

Emil Ruusuvuori teki Bendigon viikon aikana vakuuttavaa jälkeä kaikilla pelin osa-alueilla, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Emil Ruusuvuori tuulettaa.
Emil Ruusuvuori pelaa ensi viikolla Australian avointen karsinnoissa.AOP

Emil Ruusuvuori nousi viime kaudella aivan uudelle tasolle tenniskentillä. Helsinkiläinen voitti neljä ATP-haastajaturnausta ja kukisti Davis Cupissa maailmanlistan viitosen Dominic Thiemin. Uusi kausi on vasta aivan alussa, mutta nyt voi jo sanoa, että Ruusuvuori on jälleen noussut seuraavalle tasolle.

Haastajaturnauksissa on eroja. Ruusuvuoren voittamat kisat kuuluivat sarjan alimmalle tasolle. Tällä viikolla kyseessä oli aivan huippuluokan haastajaturnaus.

Ruusuvuoren esitys Canberrasta Bendigoon maastopalojen vuoksi siirretyssä turnauksessa oli suorastaan häikäisevä. Jalkoihin jäi monta kovan luokan pelaajaa, rankinglistalla sadan joukossa tai niukasti sen ulkopuolella olevia. Ja he jäivät todella jalkoihin, Ruusuvuori voitti avausottelunsa jälkeen kaikki kamppailunsa helposti kahdessa erässä ennen finaalia.

Suurinta kiinnostusta tennismaailmassa aiheutti italialaisen 18-vuotiaan superlupauksen Jannik Sinnerin lyöminen. Jo nyt maailmanlistalla sijalla 78 olevan Sinnerin odotetaan nousevan aivan lajin huipulle, mutta Ruusuvuori pyyhkäisi hänet tieltään helpon tuntuisesti kahdessa erässä.

Ruusuvuori teki viikon aikana vakuuttavaa jälkeä kaikilla pelin osa-alueilla. Erityisen kovaa jälkeä syntyi syötönpalautuksilla. Kun vastustajat joutuivat aloittamaan pisteen kakkossyötöllä, Ruusuvuori otti heti yliotteen ja piti vastustajaa pihdeissään kovilla ja tarkoilla peruslyönneillään. Kun syöttökin kulki hienosti, suomalainen oli todella vaikeasti voitettava. Todella kokenut kettu, entinen maailmanlistan 16:s Philipp Kohlschreiber löysi siihen keinot finaalissa.

Oma osuutensa uudessa kehitysloikassa on varmasti ajalla, jota Ruusuvuori vietti joulukuussa Rafael Nadalin akatemiassa Mallorcalla. Siellä harjoitusvastustajina oli kovan luokan ammattilaisia. Itse Nadalinkin kanssa helsinkiläinen pääsi tekemään yhden lyöntisession.

Ruusuvuori nousee nyt maailmanlistalla alustavasti sijalle 104. Ensi viikolla edessä on Australian avointen karsinta ja tilaisuus selviytyä uran ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen. Siihen Ruusuvuorella on erinomaiset mahdollisuudet. Karsinnassa vastaan tulee samantasoisia tai heikompia pelaajia kuin Bendigossa.

Seuraaviin Grand Slam -turnauksiin Ruusuvuori pääseekin sitten suoraan ilman karsintaa. Paikka sadan parhaan joukossa riittää siihen. Kaikkiin ATP-kisoihin sadan paikkeilla olevalla rankingilla ei vielä pääse mukaan, mutta Ruusuvuorella on hyvin vähän pisteitä puolustettavana kevään aikana. Käytännössä nousua listalla tulee väistämättä. Heti Australian avointen karsinnan läpäiseminen ja ehkä jonkin ottelun voittaminen pääsarjassa tietäisi mukavaa nousua.

Ruusuvuori pelaa nyt tasolla, jolla voi kaatua hyvinkin kovia pelaajia. Mielenkiintoisia otteluita on luvassa, kun Suomen nouseva tähti pelaa yhä isommissa turrnauksissa yhä isompia nimiä vastaan. Aina pitää kuitenkin muistaa, että tason pitäminen päivästä toiseen korkealla on tenniksessä todella vaikeaa. Huonoja päiviä tulee kaikille. Hyvä merkki on se, että niitä on Ruusuvuorelle tullut viime kesäkuusta lähtien hyvin vähän.

Lue myös:

Emil Ruusuvuoren upea viikko ei kantanut aivan turnausvoittoon asti – "Hän osasi tehdä tietyt asiat todella vaikeiksi"

Emil Ruusuvuori taipui finaalissa – nousee maailmanlistalla sadan parhaan tuntumaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat