Suora

  • Miesten normaalimatka, Anterselva

Yllättävän moni tähti kaatui maailmancupissa! Kalle Palander hämmästeli virheitä maanviljelijöiden alppimaisemissa: “En muista, että tällaista olisi tapahtunut ikinä”

Adelbodenin suurpujottelussa nähtiin heti avauskierroksella kuumassa ryhmässä harvinaisen monta ulosajoja.

alppihiihto
Ulosajodraamaa! Peräti kolme laskijaa keskeytti kuumasta ryhmästä
Ulosajodraamaa! Peräti kolme laskijaa keskeytti kuumasta ryhmästä

Alppihiihdon maailmancupissa Adelbodenissa suurpujottelussa nähtiin harvinaisia hetkiä, kun parhaisen laskijoiden kuumassa ryhmässä peräti kolme tähteä laski ulos ensimmäisellä kierroksella .Yhteensä 15 laskijan ryhmästä neljä urhelijaa jäi vielä ilman tulosta, kun Norjan Rasmus Windingstad ei startannut kisaan.

Häntä ennen olivat radalta laskeneet ulos Norjan Leif Kristian Nestvold-Haugen, Yhdysvaltojen Tommy Ford ja Sveitsin Gino Caviezel.

Vuoden 2017 suurpujottelun MM-pronssimitalisti Hauken nojasi Yle Urheilun asiantuntijan Kalle Palanderin mukaan liikaa sisäpuolen sukselle.

– Erittäin harvinainen moka Haukenilta, Palander sanoi tv-lähetyksessä 32-vuotiaasta konkarista.

Tommy Ford tuli puolestaan käännökseen liian myöhässä ja se johti lopulta ulosajoon. Ford ehti voittaa joulukuussa Beaver Creekin maailmancupissa suurpujottelun.

– Huh huh, Palander hämmästeli Fordin kohtaloa Adelbodenissa.

Karuin kohtalo oli kotiyleisön suosikilla Gino Caviezelilla. Hän oli tulossa kärkiajalla maaliin, mutta kaatui kolme porttia ennen maalia.

– Sisäsuksen ulkokantti tarrautui kiinni jostain syystä. Aivan käsittämätöntä. Normaalisti Adelbodenissa ei ole rinnettä alaosassa. Siinä menee normaalisti tie. Täällä Adelbodenissa maanviljelijät myllyttävät, Palander taustoitti.

Palander ihmetteli kaatumisia alppihiihdon kisan alussa.

– En muista, että tällaista olisi tapahtunut ikinä. En muista, että suurpujottelussa olisi tullut näin montaa ulosajoa. Seitemästä ensimmäisestä laskijasta kolme ulkona, Palander totesi.

Myös Suomen Samu Torsti ja Arttu Niemelä eivät päässeet maaliin Adelbodenin avauskierroksella. Yhteensä 15 laskijaa 63 laskijan joukosta joutui keskeyttämään avauskierroksella.

Ensimmäisen kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Italian Giovanni Borsotti. Hän laski lähtönumerolla 53 peräti toisiksi kovimman ajan. Kisaa johtaa toinen italialainen Luca de Aliprandini 0,04 sekunnin erolla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Kalle Palander ihmettelee alppihiihdon maailmancupin pahannäköisiä toimitsijavirheitä – "Ei saisi olla mahdollista"

Mäkihyppy huipensi talviurheilupäivän

Kuka on Suomen hiihtäjistä kovin unikeko? Miksi naisilla ja miehillä ei ole yhtä pitkiä hiihtokisoja? Vastasimme teidän kuumiin kysymyksiinne talviurheilusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat