Suora

  • Elävä arkisto esittää

Vinzenz Geiger löi Jarl Magnus Riiberin toista kertaa tällä kaudella – Herola parhaana suomalaisena 17:s

Ilkka Herola nousi latuosuudella ja yli kahden minuutin ero kärkeen kutistui 53 sekunniksi.

miesten yhdistetty
Vinzenz Geiger
AOP

Miesten yhdistetyn maailmancupin osakilpailu Italian Val di Fiemmessä sai yllätysvoittajan, kun Norjan Jarl Magnus Riiber sai taipua toista kertaa tällä kaudella Vinzenz Geigerille. Geiger kukisti norjalaisen 0,4 sekunnin erolla. Hurjassa lopputaistossa Jørgen Graabak jäi kolmanneksi 0,6 sekunnin erolla saksalaisvoittajaan.

Ladulle 22 sekuntia ennen Manuel Faisstia lähtenyt Riiber hiihdettiin reilun seitsemän kilometrin kohdalla kiinni. Geiger lähti ladulle 52 sekuntia norjalaisen perässä.

Riiber oli ennen lauantaita hävinnyt tällä kaudella vain kertaalleen, ja silloinkin hän oli toinen häviten Geigerille1,6 sekuntia.

Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 17:s Hän jäi Geigerista reilut 53 sekuntia. Herola hiihti neljänneksi nopeinta vauhtia.

– Se oli sellaista yksin vääntämistä. Kaikki kovimmat hiihtäjät olivat edellä. Tänään ei ollut saumaa. Mäkiosuus oli sen verran heikko, että tänään ei parempaan pystynyt, Herola summasi kisan jälkeen.

Seefeldin hyvät harjoitushypyt olivat Val di Fiemmessä enää kaunis muisto. Herolan 90 metriä kantanut hyppy riitti sijalle 35, ja hän pääsi ladulle reilut kaksi minuuttia Riiberin jälkeen. Ladulla Herola piti totuttuun tapaan hyvää vauhtia, ja viiden kilometrin kohdalla ero kärkeen oli kutistunut minuuttiin ja 18 sekuntiin.

Eero Hirvonen oli 31:s jääden kärjestä 1.54,2 ja Wille Karhumaa oli 36:s (+2.23,5)

Huomenna yhdistetyn miehet kisaavat ensimmäistä kertaa kaudella parisprintissä. Herola vakuutti, ettei lauantain kisassa säästelty sunnuntaita mielessä pitäen.

– Kyllä näissä on kaikki pelissä, ei tänne lähdetä leikkimään. Ihan loppuun asti tulin, ei hiihdossa isompaa häikkää ollut. Normaali päivä. Huomenna ei se meillä ainakaan hiihdosta jää kiinni, saa nähdä, mitä siellä mäessä saamme aikaan, Herola pohti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomen yhdistetyn kärkinimet joutuivat taas levittelemään käsiään mäkimontussa: "Vielä isompi floppi"

Ilkka Herolalta hieno nousu palkintokoroketaisteluun! "Täytyy nostaa hattua"

Kuka on Suomen hiihtäjistä kovin unikeko? Miksi naisilla ja miehillä ei ole yhtä pitkiä hiihtokisoja? Vastasimme teidän kuumiin kysymyksiinne talviurheilusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat