Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov

Lylynperä ainoana suomalaisena välieriin ja uransa parhaaseen sijoitukseen – Pärmäkoskelle ikävä kaatuminen

Katri Lylynperä oli paras suomalainen Dresdenin sprinteissä. Hän oli loppusijoituksissa 12:s.

urheilu
Katri Lylynperä
Katri Lylynperä hiihti välieriin.Tomi Hänninen

Katri Lylynperä selviytyi ainoana suomalaisena välieriin Dresdenin maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä. Lylynperä kaatui välierän loppusuoralla ja jäi eränsä viimeiseksi, mutta ei ollut muutenkaan menossa finaaliin. Lylynperän lopullinen sijoitus oli 12:s.

Suomalaisnaisista erävaiheeseen selviytyi Lylynperän lisäksi Krista Pärmäkoski. Ensimmäisessä erävaiheessa Pärmäkoski kaatui tiukassa mutkassa ja jäi eränsä viimeiseksi. Pärmäkoski joutui jättämään sairastumisen vuoksi Tour de Skin väliin ja palasi nyt maailmacupiin ja sai sijoituksen 26. Lylynperä sen sijaan taisteli viimeisillä metreillä eränsä kakkoseksi ja eteni välieriin.

Miehistä karsinnan selvittivät Joni Mäki ja Verneri Suhonen. Mäki jäi puolivälierässään viidenneksi, joten hänen kisansa päättyi siihen. Suhonen keikkui erässään kärkipaikoilla, mutta jäi lopulta neljänneksi ja karsiutui hänkin. Suhonen oli lopputuloksissa 18:s ja Mäki 23.s.

Miesten puolivälierävaiheessa nähtiin dramaattinen kolari. jossa kisan voittajasuosikkeihin kuuluneet Richard Jouve ja Federico Pellegrino kaatuivat ja menettivät mahdollisuutensa jatkoon.

Naisten finaalin voitti ruotsalainen Linn Svahn ennen Tour de Skin sprintit voittanutta Slovenian Anamarija Lampicia ja toista ruotsalaista Maja Dahlqvistia.

Miesten ylivoimainen ykkönen oli ranskalainen Lucas Chanavat ennen norjalaista Sindre Björnestad Skaria ja ruotsalaista Johan Häggströmiä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomen hiihtonaisille kävi köpelösti: Pärmäkoski kaatui tiukassa mutkassa paluukisassaan, Lylynperä loppusuoralla – katso tilanteet

Ristomatti Hakola karsiutui sprintissä – Pärmäkoski selviytyi pudotushiihtoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat