Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jokerien peli kaatui juuri siihen, mikä viime viikot on toiminut mainiosti – Severstal katkaisi helsinkiläisten 14 ottelun pisteputken

Jokerit hävisi Severstal Tsherepovetsille 2–5 KHL:n runkosarjan ottelussa.

KHL
Jokerit Peter Regin

Helsingin Jokerit hävisi Severstal Tsherepovetsille jääkiekon KHL:ssä 2–5. Tallinnassa pelatussa KHL:n runkosarjan ottelussa helsinkiläiset olivat koko ajan takaa-ajoasemassa, mutta taistelivat ryhdikkäästi aina 2–2-tasoitukseen asti.

Ottelun avausmaalin iski Severstalin Juri Trubatshov, kun ottelu oli vanhentunut vain reilut kaksi ja puoli minuuttia. Petri Kontiola taisteli Jokerit 1–1-tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Ottelun kaikki maalit voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla (kuvalähde: Viasat).

Toisessa erässä Severstal jatkoi ensimmäisen erän menoaan. 2–1-johtomaalin ylivoimalla nakutti Bogdan Jakimov ajassa 23.07. Jokerit kampesi jälleen tasoihin, kun kapteeni Peter Reginin veto livahti venäläisvahti Vladislav Podjapolskin selän taakse vain puolta minuuttia myöhemmin.

Sen jälkeen Severstal meni menojaan. Puolitoista minuuttia Jokerien tasoituksesta Dimitri Markov siirsi venäläiset 3–1:een ja vielä toisen erän lopussa Yegor Morozov onnistui ylivoimalla.

Juuri erikoistilanteet ovat Jokereilla viime viikkoina toimineet. Perjantain ottelukierroksen jälkeen Jokerit oli ylivoimatehokkuudessa liigan paras, mutta lauantain kolme tuloksetonta ylivoimaa tiputtivat tuota tehokkuutta. Jokerit päästi omiinsa myös kaksi maalia vastustajan pelatessa ylivoimaa.

Jokerit-maalia vahtinut Antti Niemi napattiin vaihtoon kolmannen erän alussa. Hän torjui kahdessa erässä 12 kertaa. Tilalle tuli perjantaina voitokkaasti torjunut Janis Kalnins, joka päästi selkänsä taakse Jegor Jakovlevin vedon. Kalninsille kertyi kolmannessa erässä kuusi torjuntaa. Voittajajoukkueen Podjapolski torjui ottelussa 24 kertaa.

Tappio katkaisi Jokerien 14 ottelun pisteputken ja viiden ottelun voittoputken. Jokerit oli ennen tätä iltaa hävinnyt varsinaisella peliajalla viimeksi 29. marraskuuta Sibir Novosibirskiä vastaan.

Läntisen konferenssin kolmantena olevan Jokerien seuraava vastus on tiistaina vierassa Vitjaz Podolsk. Runkosarjaa on jäljellä 16 ottelua.

Lue myös:

Jokerien hidas startti KHL:ssä on kääntynyt hurjaan nousukiitoon – vaikka tyytyväisyyteen ei tuudittauduta, on joukkueessa silti karskia itsevarmuutta: "Olemme kaikilla osa-alueilla aika hyviä"

Jokerien myllytys jatkui Tallinnassa, vaikka otteissa on Veli-Matti Savinaisen mukaan vielä rutkasti parantamisen varaa: "Ihmisiä mekin olemme"

KL: Jokerien KHL-ura on aiheuttanut yli 70 miljoonan euron tappiot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat