Krista Pärmäkoski otti kaatumisen omaan piikkiinsä – Suomen hiiihtotähti valmistautui poikkeuksellisella tavalla kaupunkisprinttiin 12 vuoden tauon jälkeen

Krista Pärmäkoski kertoi joutuneensa tekemään poikkeuksellisen ratkaisun valmistautuessaan Dresdenin kaupunkisprinttiin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Katso Pärmäkosken kaatuminen kuvaa klikkaamalla!

Krista Pärmäkoski palasi sairastumisensa jälkeen kisaladuille lauantaina Dresdenissä. Paluu päättyi kuitenkin harmillisesti erävaiheessa, kun Pärmäkoski kaatui kaupunkisprinttikisassa tiukassa mutkassa.

Pärmäkoski piti kaatumistaan omana mokana.

– Pitää pysyä pystyssä. Se on osa tätä lajia. Onni oli huono itsellä, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilulle.

– Kurvissa oli pehmeää. Se meni ok. Mutta ajauduin yhtäkkiä pehmeän kohdan yli kovalle. Sitten meni vaan tasapaino. Ei ollut kenenkään vika. Tämä oli oma moka. En ollut valmistautunut, että joudun kovemmalle ja suolatulle osuudelle.

Pärmäkoski oli lopputuloksissa 26:s. Karsinnoissa Pärmäkoski oli 16:s. Suomen hiihtotähti piti virettään hyvänä. Hän kertoi toipuneensa hyvin. Ennen kisaa Pärmäkoski oli kuitenkin joutunut tekemään poikkeuksellisen ratkaisun, koska Suomessa oli ollut haastavat olosuhteet hiihtämiselle.

– Normaalista poiketen tein kovemman ja avaavan harjoituksen eilen. Yleensä se on ollut minulle huono, eikä voittava taktiikka. En ole koskaan myöskään hiihtänyt täällä. Halusin nähdä vähän rataa. Aika-ajoissa tämä harjoitus näkyi, mutta alkuerässä oli todella hyvää tekemistä pyllähdykseen saakka, Pärmäkoski selvitti.

Virtaa nuoremmista ja harvinaisesta kisasta

Pärmäkoski kertoi olleensa intoa täynnä ennen kisaa. Viimeksi hän oli Dresdenin kaltaisessa kaupunkisprinttikisassa hiihtänyt vuonna 2008.

– Rata oli lyhyempi täällä kuin viime vuonna. Olisi minulle ollut parempi viime vuoden rata, missä hiihdettiin 3 minuuttia ja 40 sekuntia. Nyt meni kaksi ja puoli minuuttia. Minulla oli todella hauskaa. Oli ihan hauskaa katsoa, missä oma vauhti menee kaupunkisprintissä. Olen ihan tyytyväinen, Pärmäkoski toteaa.

Virtaa on tullut myös, kun Pärmäkoski on päässyt seuraamaan nuorten maajoukkuetoveriensa toimintaa. Nuoremmasta polvesta ovat mukana Dresdenissä Jasmi Joensuu ja Tiia Olkkonen, jotka eivät yltäneet erävaiheeseen.

Suomen paras oli Katri Lylynperä, joka nappasi uransa parhaan sijoituksen 12. sijallaan.

Pärmäkoski kertoi seuranneensa kotona Tour de Ski -kiertuetta innokkaasti televisiosta. Innokas penkiurheilija oli pyrkinyt oppimaan muiden taktiikoita.

– Nyt oli minulla nuoren tytön intoa. Sitten meillä on ollut täällä uusia tyttöjä. Ne ovat niin pirun innokkaita, että olen saanut siitä intoa, Pärmäkoski kuvaili.

Vaikka Tour de Ski -kiertueelta poisjääminen sairastumisen takia luonnollisesti Pärmäkoskea harmitti, hän muistuttaa samalla kauden ykköstavoitteesta tällä kaudella. Se on Pärmäkoskelle Ruotsin ja Norjan Ski tour -kiertue helmikuun puolivälissä.

– Tiesin ennakkoon, että siellä on paremmat mahdollisuudet pärjätä kuin Tour de Ski -kiertueella. Loppunousu on Tourilla on aika haasteellista voittaa Therese Johaugia. Mutta Ski tourille ladataan kaikki. Siellä olisi sitten oikea huippuvire, Pärmäkoski toteaa.

Lue lisää:

Suurta draamaa! Maastohiihdon maailmancupissa joukkokolari – lääkärille lähtenyt hiihtotähti tulistui kilpakumppanin tempusta: “Hän on hullu”

Suomen hiihtonaisille kävi köpelösti: Pärmäkoski kaatui tiukassa mutkassa paluukisassaan, Lylynperä loppusuoralla – katso tilanteet

Lylynperä ainoana suomalaisena välieriin ja uransa parhaaseen sijoitukseen – Pärmäkoskelle ikävä kaatuminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat