1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Zlatan Ibrahimovic kiitti avauspaikastaan ja maalasi AC Milanille – ruotsalaistähti on onnistunut maalinteossa neljällä vuosikymmenellä: "Valmentaja haluaa ottaa kanssani varovaisesti"

Zlatan Ibrahimovic, 38, iski Milanin 2–0-osuman.

Zlatan Ibrahimovic, 38, on yhä iskussa. Kuva: Getty images

Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic onnistui pitkästä aikaa maalinteossa jalkapallon Italian pääsarjassa. Ibrahimovic iski Milanin toisen osuman, kun joukkue haki Cagliarista 2–0 voiton.

Ibrahimovic sai pallon maaliin myös toisen kerran ottelussa 82. minuutilla, mutta osuma hylättiin paitsiona.

– Voin ihan hyvin, mutta tarvitsen pari peliä päästäkseni kuntoon, Ibrahimovic sanoi pelin jälkeen.

Hän edusti Milania 2010–2012, ja viimeinen osuma italialaisseuran paidassa syntyi toukokuussa 2012. Milanista matka jatkui PSG:n kautta Manchester Unitediin. Viime kaudella Ibrahimovic edusti LA Galaxya, missä hän iski 31 ottelussa 31 maalia. Ruotsalainen pani myös seuran maaliennätyksen uusiksi.

Rafael Leão vei vieraat johtoon heti toisen jakson aluksi. Ruotsalaisen maali syntyi 64. minuutilla. Theo Hernández pelasi boksin sisälle Ibrahimovicille, joka jatkoi pallon suoraan maaliin.

Ruotsalaishyökkääjä oli ensimmäistä kertaa joukkueen avauksessa. Maanantaina Sampdoriaa vastaan Ibrahimovic pääsi vaihdosta sisään 55. minuutilla.

– Valmentaja haluaa ottaa kanssani varovaisesti, sillä hän huomioi ikäni. Mutta se ei ole mikään ongelma. Pääni on yhä terävä ja kroppa seuraa mukana, Ibrahimovic jatkoi.

Ibrahimovic on onnistunut maalinteossa aikuisten pääsarjatasolla nyt neljällä vuosikymmenellä. Ensimmäinen maali syntyi Malmön paidassa 1999.

Voiton myötä AC Milan nousi sarjassa sijalta 12 kahdeksanneksi.

Lue myös:

Ibrahimovicin ruuti oli märkää paluuottelussa Milanissa – kotiyleisö toivotti ruotsalaisen tyylikkäästi tervetulleeksi