Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Ristomatti Hakola on uransa vaikeimmassa tilanteessa: “Aika hukassa on mies tällä hetkellä”

Ristomatti Hakolasta hiihtäminen tuntuu taas heikolta.

hiihto
Ristomatti Hakola, Ruka 2019
Ristomatti Hakolan tilanne on tuskaisa.Tomi Hänninen

Suomen sprinttitykki Ristomatti Hakola karsiutui lauantaina Dresdenissä maailmancupissa vapaan hiihtotavan sprintissä erävaiheesta. Hakolan viimeiset kuukaudet ovat olleet vaikeita ja hän jättäytyikin ennen Tour de Ski -kiertuetta harjoittelemaan kotiin.

Paluu maailmancup-laduille oli kuitenkin taas vaikea. Hakola oli karsinnassa vasta 45:s, eikä päässyt 30 parhaan erävaiheeseen. Karsiutuminen sprintissä on ollut viime vuosina erittäin harvinaista Hakolalta, joka vielä ennen maailmancup-kauden alkua oli huippuvireessä Suomen cupin kisoissa. Nyt Hakola on karsiutunut kaksi kertaa peräkkäin, sillä Planicassa ennen joulua Hakola oli 39:s.

Dresdenissä hiihtäminen tuntui taas heikolta.

– Urheilu on välillä vähän vaikeaa. Ihan selvää vastausta ei ole, että miten pääsee huippukunnosta näinkin huonoon kuntoon. Yritetään arvailla, mitä seuraavaksi tehdään, Hakola kertoi Yle Urheilulle.

Hakola sanookin suoraan, että tällä hetkellä ei osaa sanoa, mitä pitäisi tehdä.

– Aika hukassa on mies tällä hetkellä. Katsotaan, lähtisikö nousuun kisojen kautta. Tämä ei ole ihan perussuorittamista, kun viisi vuotta menee putkeen ja nyt ei mene millään jatkoon, Hakola sanoo.

– Nyt on yritetty treenin kautta. Seuraavaksi yritetään kisojen kautta tai sitten täydellä levolla. Mutta yritetään ensiksi kisojen kautta ja sitten analysoidaan.

28-vuotiaan Hakolan mielestä hän on ensimmäistä kertaa urallaan todella vaikeassa tilanteessa.

– Nyt vähän koetellaan. Mutta yritetään pitää hymy huulilla. Hyviä läppiä lähtee poikien kanssa. Kyllä se rentous siitä lähtee ja vauhti kanssa, Hakola sanoo.

Sunnuntaina Hakolalla on edessä Dresdenissä parisprintti. Viimeksi ennen joulua Hakola sai hymyä huulille juuri parisprintistä, kun he olivat kolmansia Joni Mäen kanssa Planican maailmancupissa. Dresdenissä parisprintti poikkeaa normaalista kaavasta.

– Vedetään vain kierros kerrallaan kuusi kertaa. Yleensähän vedettäisiin kaksi kierrosta kolme kertaa. Nyt kierros kestää myös vain minuutin. Täällä parisprintti tulee olemaan melkoista miekkailua, Hakola sanoo.

Parisprinttifinaalit kello 14.25 alkaen TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue lisää:

Suurta draamaa! Maastohiihdon maailmancupissa joukkokolari – lääkärille lähtenyt hiihtotähti tulistui kilpakumppanin tempusta: “Hän on hullu”

Päivän suomalaisyllättäjä kävi kesällä läpi todella raskaita hetkiä – hiihtää nyt uransa parasta kauttaan:“Jossain vaiheessa pelkäsin, mitä tulee”

Krista Pärmäkoski otti kaatumisen omaan piikkiinsä – Suomen hiiihtotähti valmistautui poikkeuksellisella tavalla kaupunkisprinttiin 12 vuoden tauon jälkeen

Ristomatti Hakola karsiutui sprintissä – Pärmäkoski selviytyi pudotushiihtoihin

Harjoittelutauon pitänyt Ristomatti Hakola palaa "juustojahtiin" Dresdenin sprinttikilpailuissa – "Nälkää on sopivasti"

“Suoraan sanottuna ketuttaa” – elämänsä parhaassa kunnossa ollut Ristomatti Hakola avautui riipivästi erikoisesta luisustaan uransa surkeimpaan maailmancup-kisaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat