Tämä Kaisa Mäkäräisen huippusuoritus sai asiantuntijan maireaksi: “Jos Kaisa pystyy tänään samanlaiseen, täytyy olla kova hänet päihittääkseen”

Kaisa Mäkäräinen ampui viestissä puhtaasti ja oli nopein hiihtäjä. Se luo uskoa sunnuntain yhteislähtökisaan.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso Mäkäräisen suoritukset viestissä kuvaa klikkaamalla!

Ampumahiihdon maailmancupissa Oberhofissa kisataan sunnuntaina yhteislähtökisat. Naisten kisassa kohdistuvat suuret odotukset Kaisa Mäkäräiseen. Lauantaina 37 vuotta täyttänyt Mäkäräinen loisti syntymäpäivänään viestikisassa.

Mäkäräinen ampui puhtaasti molemmilla ammuntapaikoilla ja nosti Suomen hetkeksi kärkikahinoihin.

Oberhofissa viestissä Mäkäräinen ampui pystypaikalta nollat. Se oli siinä mielessä erityistä, että tällä kaudella Mäkäräisellä on ollut poikkeuksellisen vaikeaa pystypaikalla. Kotikumpua säväytti etenkin se, että Mäkäräinen selvitti pystypaikan puhtaasti 26 sekunnissa. Se on hyvä aika, johon Mäkäräinen pystynyt kovavauhtisissa harjoituksissa.

– Kaisa oli selkeästi nopein kaikista. Hän ampui nollat ja hiihti parasta vauhtia. Saattoi olla synttärihuumaa ja toi lisäbuustin. Jos Kaisa pystyy sunnuntaina samanlaiseen, täytyy olla kova hänet päihittääkseen, Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu sanoo.

Mäkäräinen kertoi torstaina Yle Urheilulle, että elää paljon tunteella ammunnan kanssa.

– Elän itse samalla tavalla, että urheilijan pitää omakseen ammunta-asento. Silloin kuin tuntuu hyvältä, pitää tulla osumia, entinen maajoukkueen ampumavalmentaja Kotikumpu sanoo.

Kaisa Mäkäräinen palkintokorokkeelle?

Viestissä urheilijoilla on ammuntapaikalla käytössä kolme varapatrunaa. Sunnuntain henkilökohtaisessa kisassa niitä ei ole enää, vaan viidellä patruunalla pitää saada viisi taulua alas. Kotikumpu uskoo kuitenkin, että tästä huolimatta Mäkäräinen pystyy sunnuntaina jatkamaan lauantain tahtia.

Mäkäräinen ei ole vielä ollut tällä kaudella palkintokorokkeella. Ennen joulutaukoa Ranskassa Mäkäräinen oli neljäs Ranskassa kovissa olosuhteissa. Kotikumpu veikkaa, että Mäkäräisellä on sunnuntaina mahdollisuus ottaa kauden ensimmäinen palkintokorokesija.

– Ranskassa Kaisan sormet jäätyivät. Nyt mennään toivottavasti kaikille tasapuolisissa olosuhteissa, niin silloin on helpostikin napattavissa hyvä sija, Kotikumpu toteaa.

Torstaina Mäkäräinen oli pikakisassa 11:s Oberhofissa. Hänen perässään tuloslistalla tuli heti Mari Eder. 12. sija oli hänen toistaiseksi kauden parhaansa .Samalla Eder nappasi paikan sunnuntain yhteislähtökisaan, jossa on mukana 30 urheilijaa.

– Odotan myös Marilta hyvää suoritusta. Mari hiihti myös viestissä hyvin. Ei voi verrata kuin kakkos- ja kolmosrinkejä. Niillä Mari jäi Kaisasta neljää tai viittä sekuntia kahdella kilometrillä. Eli Mari pystyy hiihtämään samassa letkassa. Makuu oli vielä vähän hidasta. Sitä Mari vielä työstää. Ammunta-ajat rajoittavat vielä huippusijojen ottamista.

– Näillä ajoilla Mari tulee olemaan ehkä sijoilla 6–16. Mutta jos halutaan palkintokorokkeelle, pitää saada viimeiset napsut pois ammunta-ajoista. Makuulta noin 30-35 sekuntia ja pystyltä se 30 sekuntia.

Naisten yhteislähtö suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.40 alkaen.

Lue lisää:

Katso säikäyttävä tilanne ampumahiihtoviestissä: Maailmanmestari lensi ulos ladulta – kärjessäkin viilettänyt Italia putosi Suomenkin taakse

Syntymäpäiväsankari Kaisa Mäkäräinen komeassa iskussa! Suomen tähti ampui puhtaasti: “Voimme odottaa ihan mitä vaan”

Kaisa Mäkäräistä hymyilytti huippukisa: “Oli kiva näyttää itselleen, että osaan ampua nollat”

Hudit pudottivat Kaisa Mäkäräisen lopputulosta, mutta urheilija itse puhuisi mieluummin onnistuneesta hiihdosta: "Media tykkää aina tarttua pelkkiin ohilaukauksiin"

Kaisa Mäkäräinen on vielä ilman palkintokorokesijaa – asiantuntija nosti esiin tiukan tilaston ja muistutti viime talven maailmanmestarin tempusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat