Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Pitäisikö hiihtolupaus Anita Korvan vaihtaa ampumahiihtoon? “Ei muuta kuin tulee vain kysymään”

Anita Korva suorittaa parhaillaan asepalvelustaan Kainuun prikaatissa. Yle Urheilun asiantuntija ja Kainuun prikaatin liikuntakasvatusupseeri Ville Kotikumpu toivottaa Korvan tervetulleeksi myös ampumahiihdon puolelle.

ampumahiihto
Anita Korva
Katso Urheilustudion keskustelu Anita Korvasta

Urheilustudion katsojat ovat viime aikoina kysyneet paljon hiihtolupaus Anita Korvan tilanteesta. Hän nousi urheilukansan tietoisuuteen viimeistään viime talvena, kun nappasi Lahdessa nuorten MM-kisoissa kolme pronssimitalia. Ne tulivat perinteisen sprintissä, vapaan 5 kilometrillä ja perinteisen 15 kilometrillä.

Tänä talvena Korva on suorittanut asepalvelusta Kainuun prikaatissa. Yle Urheilun ampumahiihtoasiantuntija Ville Kotikumpu työskentelee samassa paikassa liikuntakasvatusupseerina. Urheilustudiossa Kotikumpu kertoikin, että hän on ollut paikalla muutamassa samassa sotilasharjoituksessa Korvan kanssa.

Urheilustudiossa heräsikin ehkä vähän provosoiva kysymys. Jos osuu hyvin tauluihin ja hiihtovauhti on kunnossa, pitäisikö houkutella ampumahiihdon puolelle?

– Ehdottomasti, jos Anitalla on haluja tulla. Ei muuta kuin tulee vain kysymään. Ruvetaan sitten katsomaan yhdessä hommia. Olen aina valmis. Meidän pitäisi kaikissa lajeissa valmiita ottamaan mukaan ja päästämään kokeilemaan urheilijoita. Löytäisimme ja näkisimme parhaat lahjakkuudet, Kotikumpu sanoo.

– Jos pääsisimme nyt Anitan kanssa ampumaan ja toteaisimme hänen oppivan helposti ampumaan, niin mikä ettei haluaisi kokeilla jossain vaiheessa uraa ampumahiihdossa. Olisiko se sitten heti vai voisiko katsoa maastohiihdon puolella mittaria vielä.

Korva ei ole ilmoittanut toistaiseksi ilmoittanut halukkuutaan vaihtaa ampumahiihtoon.

– Hän on ollut hyvin kiinnostunut, kun olemme harjoitelleet rynnäkkökivääreillä. Korva on ollut hyvin kiinnostunut ammunnasta, mutta ajatus pitää lähteä urheilijasta itsestään, Kotikumpu painottaa.

Anita Korva on tällä hetkellä 20-vuotias. Hän tai muutkin hiihtäjät voivat vaihtaa vielä reilusti vanhemmalla iällä ampumahiihtoon. Aiemmilta vuosikymmeniltä löytyy esimerkiksi saksalainen Mariam Gössner tai norjalaiset Lars Berger sekä Ole Einar Björndalen, jotka ovat olleet huippuja maasto- ja ampumahiihdossa.

– Ampumahiihtoon on tullut 25-vuotiaita ja jopa kolmekymppisiäkin. On käynyt myös toisin päin. Pitää olla avoin kaikille ajatuksille, Kotikumpu sanoo.

Lue lisää:

Norjassa ja Ruotsissa tehtiin kova ratkaisu hiihtäjien somekuvista – omilla kuvillaan kohauttanut Anita Korva aikoo jatkaa samalla tavalla: "Tämä on aika naurettavaa"

Jämäkkyyttä arkeensa kaivannut Anita Korva suorittaa asepalvelusta Kajaanissa ja haaveilee aliupseerin urasta – somessa hiihtäjä on kaikkea muuta kuin jäyhä sotilas

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat