Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio Lahdessa
  • karsinta HS 130

Emil Ruusuvuoren upea viikko ei kantanut aivan turnausvoittoon asti – "Hän osasi tehdä tietyt asiat todella vaikeiksi"

Emil Ruusuvuori aloittaa Australian avointen karsinnat tiistaina tai keskiviikkona.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori nousee maailmanlistalla aivan top100:n tuntumaan.Getty Images

Emil Ruusuvuoren upea viikko Bendigon ATP-haastajaturnauksessa ei kantanut aivan voittoon asti. Kokenut 36-vuotias Philipp Kohlschreiber oli finaalissa tiukan väännön jälkeen parempi 7–6, 4–6, 6–3. Saksalainen on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 16:s. Nyt hän löytyy sijalta 79.

– Kohlschreiber on todella kokenut kaveri ja sen kyllä huomasi. Hän osasi tehdä tietyt asiat todella vaikeiksi. Hän osasi myös käyttää tuulisia olosuhteita hyväkseen ja otti voiton tällä kertaa. Hyvin pelasi, Ruusuvuori antoi tunnustusta vastustajalleen Yle Urheilun haastattelussa.

Ruusuvuoren viikkoon mahtui kuitenkin monta kovaa voittoa, jotka tulivat vielä pääsääntöisesti selvin numeroin. Ruusuvuori nousee maanantaina ilmestyvällä maailmanlistalla alustavasti sijalle 104.

– Viikosta jäi hyvä ja positiivinen fiilis. Pystyin jatkamaan siitä, mihin viime vuoden lopulla jäin. Kiva, että sain pelin rullaamaan heti vuoden alusta, Ruusuvuori sanoi.

Viikon aikana helsinkiläisen syötönpalautukset olivat huippuluokkaa ja vastustajat jäivät oman kakkossyöttönsä jälkeen heti alakynteen.

– Syöttö ja palautus toimivat hyvin. Monessa ottelussa pystyin pitämään omat syötöt aika helposti ja laittamaan painetta kaverin syöttöihin. Finaalissa Kohlschreiber pystyi vaihtelemaan syöttöä niin, että ei ollut enää niin helppoa tehdä samaa.

Ruusuvuori oli joulukuussa pari viikkoa harjoittelemassa Rafael Nadalin Akatemiassa Mallorcalla. Se toi mukavasti uutta potkua.

– Lähtökohta on aivan erilainen kuin viime kauteen. Silloin harjoittelu kautta varten jäi kokonaan tekemättä sairastelun vuoksi. Nyt tuntuu, että monet osa-alueet menivät harjoituskauden aikana eteenpäin.

Bendigossa varsinkin voitto Italian 18-vuotiaasta superlupauksesta Jannik Sinneristä herätti paljon kiinnostusta tennismaailmassa. Ruusuvuori sanoi kuitenkin pystyneensä keskittymään hyvin itse peleihin.

Australian avointen karsinnat tulevat nyt nopeasti vastaan. Ne alkavat tiistaina ja Ruusuvuorella on ensimmäinen ottelu tiistaina tai keskiviikkona. Hän kuuluu karsinnan kärkisijoitettuihin ja lähtee Bendigon jälkeen karsintaan hyvällä itseluottamuksella.

– Tällaisen turnauksen jälkeen on aina hyvä lähteä seuraavaan viikkoon. Odotan innolla karsintoja. Samoja kavereita siellä tulee vastaan kuin haastajakisoissa, Ruusvuori lopetti.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori taipui finaalissa – nousee maailmanlistalla sadan parhaan tuntumaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat