Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kukaan suomalainen ei yltänyt parisprinttifinaaleihin – Pärmäkosken ja Lylynperän finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän: " "Valahdimme turhan kauas"

Suomalaisia ei nähdä sunnuntaina naisten parisprintin finaaleissa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkosken kisaurakka jäi sunnuntaina yhden kisan mittaiseksi. Tomi Hänninen

Suomalaisten naishiihtäjien tie nousi pystyyn sunnuntain maailmancupin parisprinttien alkuerissä Saksan Dresdenissä. Suomen ykkösparin muodostivat Krista Pärmäkoski ja Katri Lylynperä. Suomen kakkosjoukkueessa kisasivat Jasmi Joensuu ja Tiia Olkkonen.

Duo Pärmäkoski / Lylynperä hiihti alkueränsä viidenneksi ja kakkosjoukkue sijoittui samassa erässä yhdeksänneksi. Kun toisessa alkuerässä hiihdettiin kovempaa vauhtia kuin ensimmäisessä, ei finaalipaikka lohjennut edes aikavertailun kautta.

Suomalaisten B-erästä vain kaksi parasta maata Ruotsi ja Saksa selvisivät finaaliin. Kovavauhtisesta A-erästä finaaliin ylsi kahdeksan maata, joista kuusi selvitti tiensä finaaliin aikavertailun kautta. Pärmäkoskelta ja Lylynperältä finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän.

– Oli ihan hauska kisa. Poikkeuksellisesti hiihdettiin kuusi hiihtoa ja reilun minuutin meni per osuus. Oli oikein mukava hiihtää ja kovavauhtista menoa. Oli vaikea todella irrota. Minun taktiikkani oli olla vauhdinpitäjä ja Katri yrittää viedä kirissä, Pärmäkoski selvitti Hiihtoliiton äänitteessä.

–Tällä kertaa oli aika kova vastatuuli takasuoralle. Peesissä pääsi paljon helpommalla. Minulla ei enää riittänyt vauhti viimeisellä kierroksella, kun sprintterit lähti lyömään. Viimeiset kaksi vaihtoa menivät vähän huonommin. Valahdimme turhan kauas, Pärmäkoski kertoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Lylynperä lähti toiseksi viimeiselle ringilleen toisena.

– Yritin Ruotsia vähän aikaa jahdata. Totesin takasuoralla, että en saa vastatuuleen otettua kiinni. Otin vähän iisiä ja oikaisin. Heti tuli kummaltakin puolelta joukkue ohitse. Pudotin omalla tokavikalla osuudella liikaa sijoituksia. Hyvä vire oli meillä kummallakin. Vähemmän taktisia virheitä, niin olisi voitu olla korkeammalla. Loppu tuli hyvin ja sain muutaman päänahan loppukirissä, Lylynperä sanoi.

– Mutta olemme tyytyväisiä. Tämä oli hauska kokemus. Uskon, että tällaisia saattaa tulla jatkossa lisää. Tämä oli varmasti yleisölle mielenkiintoinen kisamuoto. Se antaa yllätyksille mahdollisuuksia, Pärmäkoski sanoi.

Suomalaiset romahtivat miestenkin pariviestin välierässä

Suomen ykköspari Ristomatti Hakola-Joni Mäki ja kakkospari Lauri Vuorinen-Verneri Suhonen ovat karsiutuneet jatkosta maastohiihdon maailmancupin pariviestissä Saksan Dresdenissä.

Hakola ja Mäki sijoittuivat välierässään kuudenneksi. He jäivät finaalipaikasta reilun sekunnin päähän. Vuorinen ja Suhonen olivat välieränsä kahdeksanneksi nopeimpia.

Mäki arvioi Hiihtoliiton äänitallenteessa, että alkuerähiihto sai hankalan alun, kun Hakolalta katkesi sauva.

– Jouduimme siinä takaporukoihin. Radalla oli vaikea ohitella, ja sijoitusten nostaminen kulutti energiaa. Olen pettynyt, että emme hiihtäneet finaaliin, Mäki kertoi.

Mäki koki, että hän hiihtää hyvin perusvauhtia, mutta sprintissä olennainen irtiottokyky puuttuu.

– Loppusuoralla en pysty ollenkaan haastamaan kavereita, Mäki huolehti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mäkihyppy päätti vilkkaan talviurheilupäivän, illalla herkuteltiin vielä keilailulla ja painilla

Pärmäkoski jättää väliin Vantaalla järjestettävän Suomen Cupin

Kuka on Suomen hiihtäjistä kovin unikeko? Miksi naisilla ja miehillä ei ole yhtä pitkiä hiihtokisoja? Vastasimme teidän kuumiin kysymyksiinne talviurheilusta

Ristomatti Hakola on uransa vaikeimmassa tilanteessa: “Aika hukassa on mies tällä hetkellä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat