Suora

  • Urheilustudio 6.12.
  • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 1. lasku
  • Rallin MM Monza - EK 15 - live
  • Urheilustudio 6.12.
  • Monza, EK 15

Elä uudelleen Kaisa Mäkäräisen huima voitto raastavassa trillerissä! Asiantuntija ylisti näpäytystä kriitikoille: “Hän nöyryyttää kaikki muut"

Kaisa Mäkäräinen nappasi jännittävän viimeisen ammunnan jälkeen voiton todella tyylikkäällä tavalla.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso kooste Mäkäräisen voitosta!

Kaisa Mäkäräinen nappasi ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa reiluun vuoteen, kun hän oli ykkönen Oberhofin yhteislähtökilpailussa. Mäkäräinen ampui vaikeissa tuulissa vain yhden ohilaukauksen yhteensä neljä ammuntapaikalla.

Voitto ratkesi viimeisellä pystypaikalla, jossa Mäkäräinen ja Valko-Venäjän Irina Krjuko tulivat ensimmäisinä ammuntapaikalle.

Vaikeiden tuulien takia kummallakin kesti todella pitkään ammunta, mutta Mäkäräinen onnistui paremmin. Krjuko ampui peräti neljä ohilaukausta, vaikka oli kaikki muut paikat selvittänyt puhtaasti. Mäkäräinen ampui puhtaasti viimeisen paikan.

Aiemmin tällä kaudella Mäkäräisellä on ollut hankaluuksia juurikin pystypaikalla, mutta lauantaina 37 vuotta täyttänyt konkari onnistui syntymäpäivänään jo viestissä ampumaan pystystä nollat. Myös silloin ampumavire oli hyvä, kun hän ampui molemmilta paikoilta nollat.

Nyt ainoa ohilaukaus tuli ensimmäisen paikan viimeisellä laukauksella.

– Aivan mahtavaa! Olosuhteet olivat todella vaativat. Krjuko oli vieressä myös todellinen huippuampuja, mutta ampui sakkoja. Kaisa vieressä vetää jokaisella osuman. Siinä on kaikille epäilijöille pieni näpäytys siitä, mikä on Kaisan ampumavire ja -taito., Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu ylisti.

Mäkäräinen voitti kisan lopulta 30,2 sekunnin erolla Norjan Tiril Eckhoffiin.

– Tämä oli ylivoimainen voitto. Hän nöyryyttää kaikki muut. Todella hienoa! Kotikumpu hehkutti.

– Siinä nähtiin kokeneen urheilijan tekemistä. Laukaus kerrallaan poimi tauluja alas.

Mäkäräiselle voitto oli samalla kauden ensimmäinen palkintokorokesija. Yhteensä Mäkäräisellä on kasassa 85 palkintokorokesijaa. Ruotsin Magdalena Forsbergin ennätykseen on kaksi palkintokorokesijaa. Ennen joulua Ranskassa Mäkäräinen oli juurikin yhteislähdössä neljäs. Aiemmin tällä viikolla Mäkäräinen oli pikakisassa 11:s. Edellisen kerran Mäkäräinen juhli voittoa Hochfilzenissä 15. joulukuuta 2018.

– Kaisa oli päättänyt ottaa nollat. Aika oli pitkä. Se oli pisin koko porukasta. 1 minuutti ja 10 sekuntia. Mutta Kaisa pystyi ampumaan nollat. Se kertoo luonteen lujujuudesta. Tämä piirre on Kaisalle jopa ehkä tyypillistä, Kotikumpu totesi.

Kaisa Mäkäräinen

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Mäkäräisen osalta keskiviikkona Ruhpoldingissa. Kauden päätavoite on kuukauden päästä häämöttävät MM-kisat Anterselvassa. Ruhpoldingin ja MM-kisojen välissä kisataan vielä Pokljukassa.

– Kaisalla on loistava tilanne. Kaikki on lähtenyt hyvin liikkeelle tammikuussa, Kotikumpu iloitsi

Mari Eder oli 16:s. Hän ampui kahdeksan ohilaukausta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Pystytkö ampumaan 50 metristä vessapaperirullaan kuin Kaisa Mäkäräinen? Suomen suosituin urheilutähti kertoo, miten monimutkaista hänen työnsä on

Kaisa Mäkäräinen puhuu avoimesti henkisestä epävarmuudestaan – poikkeuksellisen menestynyt suomalaistähti ajattelee usein, ettei asioista tule yhtään mitään

Kaisa Mäkäräinen pohtii suhdettaan julkisuuteen – onko median antama kuva hänestä oikea?

Tämä Kaisa Mäkäräisen huippusuoritus sai asiantuntijan maireaksi: “Jos Kaisa pystyy tänään samanlaiseen, täytyy olla kova hänet päihittääkseen”

Kaisa Mäkäräistä hymyilytti huippukisa: “Oli kiva näyttää itselleen, että osaan ampua nollat”

Syntymäpäiväsankari Kaisa Mäkäräinen komeassa iskussa! Suomen tähti ampui puhtaasti: “Voimme odottaa ihan mitä vaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat