Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsin naisten loistovire jatkui Dresdenin parisprintissä – Ranska vei miesten parisprintin, norjalaiset jäivät palkintokorokkeen ulkopuolelle

Myös Ruotsin miehet nousivat palkintokorokkeelle.

sprinttihiihto
 Maja Dahlqvist, Linn Svahn
Getty images

Ruotsin ykköspari Maja Dahlqvist ja Linn Svahn vei naisten vapaan hiihtotavan parisprintin voiton Saksan Dresdenissä. Svahn päihitti Sveitsin Nadine Fähndrichin tiukassa loppusuorataistossa vain 0,09 sekunnilla, joten Fähndrichin ja Laurien van der Graaffin kohtalona oli muutaman sentin tappio ja toinen sija.

– Se oli hyvää joukkuetyötä. Suoriudumme yleensä hyvin, kun aurinko paistaa, Svahn sanoi SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin kakkospari Evelina Settlin ja Linn Sömskar täydensivät ruotsalaisonnistumista. Settlin ja Sömskar olivat kolmansia 3,27 sekunnin erolla kärkeen.

Svahn voitti lauantaina naisten vapaan hiihtotavan sprinttifinaalin ennen Tour de Skin sprintit voittanutta Slovenian Anamarija Lampicia. Maja Dahlqvist oli kolmas.

Molemmat suomalaisparit putosivat alkuerävaiheessa. Suomen ykköspari Krista Pärmäkoski ja Katri Lylynperä hiihti alkueränsä viidenneksi ja kakkosjoukkue Jasmi Joensuu ja Tiia Olkkonen saman erän yhdeksänneksi. Pärmäkosken ja Lylynperän finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän.

Norja jäi palkintokorokkeen ulkopuolelle

Miesten puolella ranskalaispari Renaud Jay ja Lucas Chanavat nousi yhtä tiukkaan 0,09 sekunnin voittoon ennen Ruotsin Johan Häggströmiä ja Marcus Gratea.

Norja oli vielä 7,2 kilometrin kohdalla kaksoisjohdossa, mutta viimeisellä osuudella Ranskan Chanavat, Ruotsin Häggström ja Venäjän Gleb Retivih kirivät ohi. Venäläispari Retivih/Andrei Krasnov oli kolmas 0,18 sekunnin erolla kärkeen.

Suomen ykköspari Ristomatti Hakola-Joni Mäki ja kakkospari Lauri Vuorinen-Verneri Suhonen jäivät välieriin. Hakola ja Mäki olivat välieränsä kuudensia. Finaalipaikka jäi reilun sekunnin päähän. Vuorinen ja Suhonen pitivät välierässään kahdeksanneksi kovinta vauhtia.

Lue myös:

Kukaan suomalainen ei yltänyt parisprinttifinaaleihin – Pärmäkosken ja Lylynperän finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän: " "Valahdimme turhan kauas"

Kuka on Suomen hiihtäjistä kovin unikeko? Miksi naisilla ja miehillä ei ole yhtä pitkiä hiihtokisoja? Vastasimme teidän kuumiin kysymyksiinne talviurheilusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat