Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen kärkinaiset jäivät yllättäen ulos hiihdon parisprinttifinaalista: “Sellainen asia, mihin eivät voineet vaikuttaa”

Suomen naiset joutuivat taipumaan, kun jälkimmäisessä alkuerässä maailmancupin parisprintissä pidettiin paljon kovempaa vauhtia.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski oli kaupunkisprinttiradalla ensimmäistä kertaa 12 vuoteen tänä viikonloppuna Dresdenissä. EPA-EFE/FILIP SINGER

Maastohiihdon maailmancup-viikonloppu Dresdenissä Saksassa sai suomalaisittain murheellisen lopun, kun yksikään Suomen joukkue ei päässyt parisprinttifinaaleihin.

Etenkin Krista Pärmäkosken ja Katri Lylynperän karsiutuminen 10 joukkueen finaalista oli yllättävää. Pärmäkoski ja Lylynperä olivat erässään viidensiä. Seuraavasta erässä peräti yhdeksän joukkuetta piti kovempaa vauhtia, joten aikavertailustakaan ei ollut asiaa jatkoon.

Pärmäkoski ja Lylynperä harmittelivat kisan jälkeen taktisia virheitä kisassa. Miehissä Ristomatti Hakola ja Joni Mäki olivat palkintokorokkeella Planican parisprintissä ennen joulua, mutta hekin putosivat jatkosta. Kaksikko oli pudonnut kauemmas kärjestä, kun Hakolan sauva oli mennyt rikki.

Dresdenissä hiihdettiin parisprintti poikkeuksellisesti niin, että kumpikin hiihtäjä veti normaalia pienemmän lenkin kuusi kertaa. Normaalisti parisprintissä hiihtäjät vetävää kolme kertaa lenkin. Vaihtoja oli siis kaksi kertaa enemmän.

– Naisissa oli Suomelta kaksi joukkuetta hitaammassa erässä. Se on sellainen asia, mihin he eivät voineet vaikuttaa, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila sanoi tv-lähetyksessä.

Pärmäkoski ja Lylynperä eivät myöskään yltäneet erässään kahden parhaan joukkoon. Se olisi kuitenkin tuonut suoran jatkopaikan. Lylynperä harmitteli kisan jälkeen, että oli omalla toiseksi viimeisellä osuudellaan jarruttanut liikaa kovassa vastatuulessa.

– Jos ajatellaan kisamuotoa ja paikkakuntaa, ei Suomen naisten puolelta löydy kiritykkiä haastamaan kovimpia naisia ykkös- ja kakkospaikoista. Pärmäkoski ja Lylynperä olisivat perusvauhdillaan ansainneet finaalipaikan, mutta erien kokonaisvauhdin takia he eivät yltäneet finaaliin.

Myös Joni Mäki pohti samaa kirikykyasiaa.

Mäki koki, että hän hiihtää hyvin perusvauhtia, mutta sprintissä olennainen irtiottokyky puuttuu.

– Loppusuoralla en pysty ollenkaan haastamaan kavereita, Mäki pohti Hiihtoliiton äänitteessä.

Lue lisää:

Ruotsin naisten loistovire jatkui Dresdenin parisprintissä – Ranska vei miesten parisprintin, norjalaiset jäivät palkintokorokkeen ulkopuolelle

Kukaan suomalainen ei yltänyt parisprinttifinaaleihin – Pärmäkosken ja Lylynperän finaalipaikka jäi yli viiden sekunnin päähän: " "Valahdimme turhan kauas"

Ristomatti Hakola on uransa vaikeimmassa tilanteessa: “Aika hukassa on mies tällä hetkellä”

Päivän suomalaisyllättäjä kävi kesällä läpi todella raskaita hetkiä – hiihtää nyt uransa parasta kauttaan:“Jossain vaiheessa pelkäsin, mitä tulee”

Krista Pärmäkoski otti kaatumisen omaan piikkiinsä – Suomen hiiihtotähti valmistautui poikkeuksellisella tavalla kaupunkisprinttiin 12 vuoden tauon jälkeen

Suomen hiihtonaisille kävi köpelösti: Pärmäkoski kaatui tiukassa mutkassa paluukisassaan, Lylynperä loppusuoralla – katso tilanteet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat