Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Hiihdon Suomen cupissa Vantaalla ei paljoa lunta näy, mutta kisalatu vaikuttaa olevan kunnossa: “Työntekijäni ovat tehneet uskomatonta työtä”

Vantaan Hakunilassa uskotaan, että tiistaina ja keskiviikkona nähdään onnistuneet hiihdon Suomen Cupin kisat.

hiihto
Tältä näyttää Vantaan Suomen cup -laduilla: "Työntekijäni ovat tehneet uskomatonta työtä"
Tältä näyttää Vantaan Suomen cup -laduilla: "Työntekijäni ovat tehneet uskomatonta työtä"

Maastohiihdon Suomen Cup Vantaalla kisataan tiistaina ja keskiviikkona, vaikka tänä talvena Etelä-Suomessa ei ole ollut perinteisestä talvesta tietoakaan. Lunta ei ole juurikaan ollut. Mutta kisajärjestäjät ovat pystyneet tekemään kisalatua viikonlopun aikana. Maanantaina ladut on tarkoitus ajaa valmiiksi.

– Lunta on ihan hyvä kerros. Tällä hetkellähän pohja on tosi jäinen. Kun koneella se ajetaan, niin latu tulee varmasti hyvään kuntoon, ladulla hiihtänyt Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila sanoo.

– Tänä päivänä kuuluu osaksi lajia, että tekolumella mennään usein. Monta kertaa ympäristössä ei ole lunta, vain ladulla. Monta kertaa näin on ihan normaalisti maailmancup-tasollakin. Urheilullisesti olosuhteet eivät tee vähäarvoisempaa.

Ratamestari Juha Savolainen kertoo, että sääennusteita on tutkittu todella tarkasti.

– Heti pakkasella lumitykit päälle. Onhan tämä ollut mielenkiintoinen urakka. Kiitos työntekijöilleni. He ovat tehneet uskomatonta työtä. Tällaiseen sulaan maahan ja pehmeään ympäristöön on tärkeintä saada ajettua lumi puhtaana, Savolainen toteaa.

Kisapäiville tiistaille ja keskiviikolle Hakunilaan kisapaikalle on nykyennusteissa luvassa 4-7 astetta lämmintä. Keskiviikkona on myös ennusteissa vesisadetta. Keskiviikkona Suomen Cupin ohjelmassa ovat viestit. Tiistaina naisilla 5 kilometriä perinteisellä ja miehillä samalla tyylillä 10 kilometrin kisa 2,5 kilometrin radalla.

Kisan tekninen asiantuntija Ahti Laaksonen muistuttaa, että aikaisemminkin Vantaalla on painittu samanlaisten olosuhteiden kanssa.

– Tilanne on ihan hyvässä mallissa. Olen ollut täällä neljä kertaa aikaisemminkin kymmenen vuoden aikana. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun laitamme kesäolosuhteissa hiihtolatuja. Luotan täysin Vantaan Hiihtoseuraan, että kisat tulevat onnistumaan, Laaksonen toteaa.

Ratamestari Savolaisen mukaan hänen tiiminsä ei enää tehdä mitään suuria asioita laduille.

– Jotain pieniä paikkauksia ehkä tehdään, Savolainen toteaa.

Vantaan Suomen Cup näkyy Ylen kanavilla tiistaina ja keskiviikkona. Tiistaina naisten 5 kilometriä perinteisellä kello 18 alkaen ja miesten 10 kilometriä perinteisellä kello 19.45.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat