Minna Kaupilla selvä suosikki Vuoden urheilijaksi – "Huuhkajien meininki sinetöi Teemu Pukin mahtavan tarinan"

Vuoden urheilijan valinnasta keskusteltiin Urheilustudiossa. Voit katsoa keskustelun kuvaa klikkaamalla.

Minna Kauppi kuvassa

Päättyneen urheiluvuoden parhaita juhlitaan tulevan torstain Suomen Urheilugaalassa Helsingissä. Huuhkajissa ja Norwichissa loistanut jalkapalloilija Teemu Pukki on ykkössuosikki Vuoden urheilijaksi.

Suunnistaja Minna Kauppi valittiin Vuoden urheilijaksi kymmenen vuotta sitten. Myös Kauppi liputtaa Pukin valinnan puolesta.

– Huuhkajien meininki sinetöi Pukin mahtavan tarinan. Minusta oli hienoa nähdä joukkuelajien edustaja Vuoden urheilijana eikä aina vain nostettaisi yksilöurheilijoita tapetille, Kauppi viittasi Suomen miesten maajoukkueen historialliseen EM-kisapaikkaan.

Vaikka Pukki on nyt ykkössuosikki Vuoden urheilijaksi, niin muitakin mielipiteitä riittää.

– Ei ole sellaista viisasten kiveä, millä voisi mitata, kuka on paras. Siksi onkin mielenkiintoista spekuloida valintoja. Pienemmät lajit jäävät ainakin mediassa helposti pienemmälle huomiolle, Kauppi tuumi.

Vuoden urheilijan valinta herättää vuodesta toiseen vilkasta keskustelua.

– Jokaisessa kulttuurissa ja maassa ovat suosikkilajinsa. Jokaisella toimittajallakin on omat suosikkinsa. Kukaan, joka valitaan Vuoden urheilijaksi, ei varmastikaan ajattele, että olisi ollut "muita parempi", Kauppi pohdiskeli.

Kauppi valinnastaan Vuoden urheilijaksi: "Rikoimme lasikaton"

Valinta Vuoden urheilijaksi hämmensi Kaupin täysin, vaikka hänen näyttönsä olivat huippuluokkaa: MM-kultaa keskimatkalla ja MM-viestikultaa.

– Todellakin yllätyin valinnastani, kyllä se jotenkin räjäytti pankin. Olin menestynyt jo pitkään hyvin arvokisoissa, mutta en ollut kuitenkaan päässyt lähellekään Vuoden urheilija -äänestyksen kärkisijoja. Olin jo ajatellut, ettei valintani olisi edes mahdollista, Kauppi kertoi.

Kaupin valinta oli merkittävä hetki suunnistukselle.

– Rikoimme lasikaton ja nousimme arvostuksessa ylöspäin. Tietysti valintani merkitsi minulle paljon myös henkilökohtaisella tasolla, Kauppi mietti.

Entisenä huippusuunnistajana Kauppi huomioi viime urheiluvuodesta Suomen miesten yllätyksellisen MM-viestihopean.

– Viestimitali oli mieletön juttu suunnistukselle. Miika Kirmula (Suomen ankkuri) laati vielä siihen jännittävän käsikirjoituksen, josta tykkäsin, Kauppi kertasi suunnistuskesän suomalaispaukkua.

Lue lisää: