Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Artturi Lehkonen soittaa vanhemmilleen ennen jokaista NHL-peliä – isä paljastaa mistä he puhuvat

Valmentajaisä Ismo Lehkonen on aina valmiina antamaan pojalleen viisaita neuvoja.

NHL
Artturi Lehkonen
Artturi Lehkonen kertoo rutiineistaan ennen peliä. Gregory Shamus / Getty Images

NHL-jääkiekkoliigan Montreal Canadiensin suomalaislaitahyökkääjä Artturi Lehkosella on yhä, neljännellä taalaliigan kaudellaan, tuttu rutiini ennen peliä. Lehkonen, 24, soittaa läheisilleen koti-Suomeen pelipäivänä.

– Puhun aina porukoilleni, aina ennen peliä. Vain jutustelua, kaikesta mahdollisesta. Joskus puhumme jääkiekosta, joskus emme. Enemmänkin siitä, mitä kuuluu, miten menee ja kysyn aina sisaruksistani, ex-pelaajan ja kiekkovalmentajan Ismo Lehkosen poika Artturi paljasti pelipäivärutiiniaan NHL:n nettisivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Säännölliset soitot isä-Ismolle ja äiti-Riitalle alkoivat Artturin mukaan yli viisi vuotta sitten. Tuolloin Artturi pelasi ruotsalaisseura Frölundassa, joka oli miehelle toistaiseksi viimeinen eurooppalaisseura.

Ismo Lehkonen on aina valmis tarjoamaan pojalleen viisaita sanoja.

– Rauhoitu, pelaa vaihto kerrallaan. Se on aina se viesti. Ja löydä väylä oikeaan ratkaisuun jok'ikinen kerta, kun olet jäällä, Ismo Lehkonen kertoo.

– Olet kuin leijona, saalistat koko ajan. Sinun on oltava kärsivällinen. Et voi voittaa peliä yhdellä vaihdolla, mutta voit hävitä sen yhdessä vaihdossa.

Isä Ismo Lehkonen muistuttaa voittamisen olevan aina tärkeintä

Artturi Lehkonen lienee ottanut opikseen, sillä hän on loistanut puolustuspelissä ja saanut sitä myöten paljon alivoima-aikaa. Lehkonen on Canadiensin alivoima-ajassa neljäntenä.

Hyökkäyspäässäkin on tullut onnistumisia: 10 maalia ja 12 syöttöä toistaiseksi. Ismo Lehkonen toki tietää, että omien tilastojen on syytä jäädä joukkuetilastojen varjoon.

– Muistutan häntä aina, että voittaminen on tärkeintä. Mitä tahansa teetkin, älä pelaa uhkapeliä voiton suhteen. Ja hän on pelaaja, joka haluaa voittaa. Millään muulla ei ole väliä, isä kehuu poikaansa.

Ismo Lehkonen.
Artturi Lehkosen isä Ismo Lehkonen on tehnyt pitkän uran valmentajana.Tomi Hänninen

– Isänä olen niin ylpeä (pojan joukkue ensin -asenteesta). Olen ylpeä, koska tämä on joukkuelaji.

Ja ne puhelinsoitot, niissä voi aina kertoa jos pojan otteissa näyttäisi jotain olevan vialla. Mutta isä paitsi näkee, myös kuulee sen, miten rapakon takana menee.

– Kun kuulen Artturin äänen puhelimessa, tiedän onko jokin vialla vai onko kaikki ookoo. Kun hän soittaa, ehkä hän haluaa vain kuulla ääneni ja mitä ajattelen. Mutta aina hän haluaa tietää, että kaikki on kunnossa Suomessa.

Lue myös:

Lehkonen teki alivoimamaalin, mutta Montreal hävisi liigajumbolle – Ovetshkin nousi tasoihin Selänteen kanssa

Aleksander Barkovilla upea ilta Toronto-pelissä, Olli Jokinen sai väistyä Floridan historian parhaan pistemiehen paikalta

Juuse Sarokselle NHL-kauden ensimmäinen nollapeli – Patrik Laineen vedot kilpistyivät suomalaismuuriin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat