Jaromir Jagr, 47, jaksaa yhä painaa – palasi sairastuvalta pelikentille, kaatoi sarjajohtaja Sparta Prahan ja iski maalin jo viidennellä vuosikymmenellä

Yle Urheilu kävi jututtamassa tshekkilegendaa Kladnossa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alla.

Kuva: AOP

Jääkiekkolegenda Jaromir Jagr, 47, teki sunnuntaina historiaa, kun hän onnistui maalinteossa pääsarjatasolla viidennellä vuosikymmenellä. Jagrin seura Kladno kukisti maan pääsarjaa johtavan Sparta Prahan peräti 8–4, ja tshekkihyökkääjä iski ottelussa kunnioitettavat tehot 2+2.

Aiemmin viidellä vuosikymmenellä on ammattilaistasolla pelannut kanadalaislegenda Gordie Howe.

Ennen neljän pisteen tehoiltaa Jagr oli loukkaantumisen takia sivussa marraskuun lopusta lähtien. Hän kärsi reisivammasta.

– En tiennyt, mitä odottaa. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut tälläistä vammaa. Pystyin kuitenkin harjoittelemaan vähän, etenkin ylävartaloa, Jagr sanoi DK Pittsburgh Sports -sivuston mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Tästä huolimatta hän on seuran sisäisessä pistepörssissä toisena. Seuran pistepörssiä johtava Brady Austin, 26, ei ollut vielä edes syntynyt, kun Jagr pelasi kolmatta NHL-kauttaan.

"Haluan pelata niin kauan kuin pystyn"

Jagr on juhlinut urallaan niin olympiakultaa, MM-kultaa kuin Stanley Cupin voittoakin. Myös henkilökohtaisella tasolla palkintoja ja ennätyksiä riittää.

Tshekkilegenda on siis saavuttanut urallaan lähes kaiken, mutta onko unelmia vielä jäljellä?

– En kutsuisi niitä unelmiksi. Haluan pelata niin kauan kuin pystyn, Jagr sanoi Yle Urheilulle alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alla.

Jagr aloitti uransa kotikaupungissaan Kladnossa jo 1980-luvun lopulla. Ensimmmäinen maali syntyi kaudella 1988–1989. NHL:ään hän siirtyi kaudeksi 1990-91 ja Pohjois-Amerikassa hän ehti pelata yli 1700 ottelussa ennen viimeisintä paluutaan kotikaupunkinsa riveihin kaudella 2017–18. Sitä ennen Jagr oli käynyt pelaamassa Kladnossa työsulkukausina.

Viime kauden päätteeksi Jagr nosti omistamansa seuran Tshekin pääsarjaan viiden vuoden jälkeen tehden ratkaisevassa, Kladnon 4–2-voittoon päättyneessä kamppailussa kaikki joukkueen neljä maalia.

– Haluan auttaa joukkuettani selviytymään tässä sarjassa. Olen vastuussa tämän kaupungin asukkaille. Meidän vastuullamme on näyttää, että Kladno on olemassa, Jagr sanoi.

Kladno on Tshekin pääsarjassa kymmenentenä.

Lue myös: