Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Jarkko Nieminen ei lähde arvailemaan, rikkooko hurjassa nousussa oleva Emil Ruusuvuori hänen ennätyksensä: "En halua asettaa Emilille mitään rajoja"

Jarkko Niemisen mukaan Emil Ruusuvuoren peli on mennyt koko ajan eteenpäin.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori pelaa tällä viikolla Australian avointen karsinnoissa.Getty Images

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja ja nykyinen Davis Cup -kapteeni Jarkko Nieminen on seurannut ilolla nuorten suomalaispelaajien esiinnousua viime vuosina. Viimeisten kuukausien aikana ennen kaikkea Emil Ruusuvuori on esittänyt hienoja otteita. Ne jatkuivat viime viikolla, kun Ruusuvuori eteni Australian Bendigossa ison ATP-haastajaturnauksen finaaliin ja nousi maailmanlistalla jo sijalle 104.

– Peli oli vakuuttavaa. Emil menee koko ajan eteenpäin. Loistava alku vuodelle, heti voittoja ja paljon matseja, Nieminen sanoi Yle Urheilulle.

Nieminen on usein todennut, että Ruusuvuoren suurin vahvuus on se, että heikkouksia ei juuri ole.

– Ei pelillisesti, fyysisesti eikä henkisesti. Vastustajien ei ole helppo iskeä Emilin peliin. Huonomman päivän pelin taso on mennyt eteenpäin, millä on todella suuri merkitys. Emil on kypsä ikäisekseen. Hänellä on oikeanlaista nöyryyttä kentällä, mutta hän ei kumartele eikä pyytele anteeksi. Fysiikka on kehittynyt koko ajan ja menee varmasti vuosi vuodelta. Pelkästään sitä kautta hänen pelinsä menee eteenpäin, Nieminen totesi.

– Myös Emilin arkitekeminen on noussut ihan uudelle tasolle, se on todella vakuuttavaa, sanoi Nieminen, joka sparraa usein suomalaispelaajia heidän ollessaan kotimaassa.

Emil Ruusuvuori tavoittelee palloa.
Emil Ruusuvuori eteni viime viikolla Bendigon ATP-haastajaturnauksen loppuotteluun.Getty Images

Nieminen korostaa, että Ruusuvuoren ottelumäärä challenger-tasolla viimeisten kuukausien aikana on todella kova. Hän on 20-vuotiaana hyvässä vauhdissa matkalla huipulle.

– Emil on voittanut monta ottelua selvästi, joten hän on pelillisesti eri tasolla kuin monet kilpakumppanit challenger-tasolla. Hän on nousemassa seuraavalle tasolle ja pääsee kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät siellä. Ja Emil on aina nopeasti omaksunut seuraavan tason.

"Toivottavasti Emil on palautunut viime viikon otteluista"

Jarkko Nieminen

Australian avointen karsinnat tulevat Ruusuvuoren kohdalla nopeasti vastaan. Viime viikolla otteluita oli paljon sunnuntaihin asti ja karsinnoissa hänen ottelunsa alkavat keskiviikkona. Ruusuvuoren vahvat otteet luovat uskoa siihen, että hän menee karsinnoista läpi uransa ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen. Nieminen kuitenkin muistuttaa, että karsinnoissakin taso on kova.

– Ei varmasti ole helppoa. Korkealla tasolla pitää pystyä pelaamaan jo karsinnoissa, mitä Emil onkin pystynyt tekemään päivästä toiseen. Viimeaikaisella tasolla on hyvät mahdollisuudet mennä karsinnoista läpi ja pitemmällekin. Toivottavasti Emil on palautunut viime viikon otteluista.

Ruusuvuori kohtaa karsintojen avauskierroksella maailmanlistalla sijalla 204 olevan argentiinalaisen Facundo Menan. Kolmella voitolla selviytyy pääsarjaan.

"Uskon, että hänellä on pitkä ja menestyksekäs ura"

Ruusuvuori on nyt siis maailmanlistalla sijalla 104. Keväällä hänellä on pisteitä hyvin vähän puolustettavana, joten nousua on odotettavissa lisää. Mutta kuinka paljon?

– Se helpottaa, kun pääsee mukaan isompiin kisoihin, joissa on enemmän pisteitä jaossa. Emilin peli on sillä tasolla, että hän pystyy voittamaan otteluita Tourin tasolla. Silloin nousua voi tapahtua nopeastikin.

Niemisen uran paras ranking oli 13. Yltääkö Ruusuvuori samaan? Nieminen ei lähde ennustamaan tarkkoja lukuja.

– Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen mies- ja naispelaaja pystyisi siihen. En halua asettaa Emilille mitään rajoja. Uskon, että hänellä on pitkä ja menestyksekäs ura edessä. Kukaan ei tiedä, mikä se maksimitaso on, mutta uskon, että se on korkealla.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori nousi kohisten maailmanlistalla – nyt jahtaamaan paikkaa Australian avoimiin

Kommentti: Emil Ruusuvuori nosti pelinsä jälleen uudelle tasolle, jolla voi kaatua hyvinkin kovia pelaajia

Emil Ruusuvuoren upea viikko ei kantanut aivan turnausvoittoon asti – "Hän osasi tehdä tietyt asiat todella vaikeiksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat