Suora

  • Yhdistetyn hiihto-osuus, Trondheim
  • Urheilustudio 23.2.
  • Urheiluruutu
  • Maailmanmestari Tuuve Häkkisen on pakko luottaa siihen, että joukkuekaverit ottavat kopin: "Ei cheerleadingiä voi harrastaa, jos pelkää loukkaantuvansa"
  • Urheiluruutu

Neymar haluaisi pelata olympialaisissa ja Copa Americassa

Brasilialainen jalkapallotähti Neymar on ilmaissut halunsa pelata Tokion ensi kesän olympialaisissa.

urheilu
Neymar
AOP/imago sport

Neymar on kertonut urheilukanava ESPN:lle, että jos hänen tahdostaan on kiinni, niin hän pelaa Brasilian maajoukkuepaidassa sekä maanosan mestaruusturnauksessa Copa Americassa (12. kesäkuuta–12. heinäkuuta 2020) että Tokion olympialaisissa (22. heinäkuuta–8. elokuuta 2020).

– Kun olen kunnossa, niin olen valmis pelaamaan sekä Copa Americassa että olympialaisissa. Asia on kuitenkin monisäikeinen ja sitä kannattaa kysellä seuraltani PSG:ltä, kertoi kaksi maalia sunnuntaina Monacon verkkoon viimeistellyt Neymar.

Neljä vuotta sitten Neymar edusti FC Barcelonaa, joka ei sallinut silloin hyökkääjän osallistuvan kahteen arvoturnaukseen samana kesänä. Neymar auttoi Brasilian jalkapallokultaan Rion olympialaisissa vuonna 2016. Saksa kaatui finaalissa rangaistuspotkukilpailussa.

Ranskalainen jalkapallolahjakkuus Kylian Mbappe on jo esimerkiksi lunastanut paikkansa EM-lopputurnauksen lisäksi myös Tokioon, mutta 28-vuotiaan Neymarin kohdalla tarvittaisiin pykälää, joka mahdollistaa kolme yli-ikäistä pelaajaa alle 23-vuotiaiden olympiaturnaukseen.

Paris Saint-Germain saattaa aloittaa siis kauden 2020-21 jopa ilman Neymaria ja Mbappea, mikäli tähtikaksikolle näytetään vihreää valoa olympialaisiin.

Lähteet: ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat