Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Maastopalot uhkaavat pelaajien terveyttä Australian avoimissa – "Olen järkyttynyt, että pelit alkoivat", naisten sarjaan osallistuva pelaaja tyrmistyneenä Twitterissä

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuoren on määrä aloittaa urakkansa Australian avoimissa keskiviikkona.

tennis
Kuva tyhjästä kentästä.
Maria Sharapovan ja Laura Siegemondin välinen karsintaottelu jouduttiin keskeyttämään savun takia.Lehtikuva / AFP

Maastopalojen savu keskeytti tiistaina Australian avoimen tennisturnauksen harjoitukset ulkokentillä Melbournessa. Pelaajat kärsivät hengitysvaikeuksista, kun ilmanlaatu heikkeni selvästi.

Kauden ensimmäinen grand slam -turnaus on alkamassa maanantaina, ja karsinnat pääsystä pääsarjaan ovat menossa. Karsintojen pelit keskeytyivät tiistaina, mutta pääsivät jatkumaan. Karsintoihin osallistuu myös Emil Ruusuvuori, jonka on määrä pelata keskiviikkona. Ruusuvuori kohtaa argentiinalaisen Facundo Menan. Pääsy karsinnoista pääsarjaan edellyttää kolme voittoa.

Slovenialainen Dalila Jakupovic luovutti karsintojen avauskierroksen ottelunsa sveitsiläistä Stefanie Vögeleä vastaan toisessa erässä yskänkohtauksen jälkeen.

– Luulin pyörtyväni. Oli pakko mennä makuulle, koska en pystynyt enää kävelemään, Jakupovic kertoi.

Huonon ilman lisäksi pelaamista rasittaa kova kuumuus.

– Olot eivät ole terveelliset. Luulin, että tänään ei pelattaisi, mutta eipä meillä pelaajilla ole paljon vaihtoehtoja, Jakupovic kuvasi.

Kanadalainen Eugenie Bouchard kaipasi lääkärin apua valitettuaan rintakipuja. Australian avointen entinen välieräpelaaja toipui ja voitti kolme-eräisen ottelunsa.

Maastopalot ovat riivanneet Australiaa jo kuukausien ajan. Kisakaupunki Melbournessa asukkaita kehotettiin tiistaina pysymään sisällä ja pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Urheilijoille tuntui olevan eri säännöt.

Kehotus pysyä sisätiloissa

Turnausjärjestäjät vakuuttavat tarkkailevansa ilman laatua koko ajan. Erotuomarit voivat keskeyttää tennisottelut, jos pelaajien terveys on uhattuna.

Kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita kisajärjestäjien halusta suojella pelaajien ja muiden turnauksessa toimivien terveyttä.

– Olen järkyttynyt, että pelit alkoivat Australian avoimissa. Eikö ketään kiinnosta esimerkiksi pallopoikien ja -tyttöjen terveys, maailmanlistalla 140. sijalla oleva Luxemburgin Mandy Minella ihmetteli Twitterissä.

– Miksi meidän pitää odottaa, että jotain todella pahaa tapahtuu? maailmanlistan viitonen Elina Svitolina kysyi Twitterissä ja julkisti kuvan, jossa kisapaikan ilmanlaatua kuvataan erittäin epäterveelliseksi.

Australian avointen järjestäjät uskovat voivansa pitää arvoturnauksen suunnitelmien mukaan. Käytössä on kolme stadionia, joiden katot voidaan sulkea, sekä kahdeksan muuta sisäkenttää. Perinteisesti turnaus on kuitenkin pelattu ulkona.

Ennusteiden mukaan Melbournen ilman on määrä kirkastua keskiviikkona iltapäivällä.

Lue myös:

Jarkko Nieminen ei lähde arvailemaan, rikkooko hurjassa nousussa oleva Emil Ruusuvuori hänen ennätyksensä: "En halua asettaa Emilille mitään rajoja"

Emil Ruusuvuori nousi kohisten maailmanlistalla – nyt jahtaamaan paikkaa Australian avoimiin

Djokovic voitti Nadalin ja ratkaisevan nelinpelin – Serbia vei ensimmäisen ATP Cupin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat