1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Pikajuoksun olympiafinalistille kahden vuoden kilpailukielto dopingrikkeen takia

Trinidad ja Tobagon pikajuoksija Michelle-Lee Ahye voi palata kilpailuihin vasta huhtikuussa 2021.

Michelle-Lee Ahye on kilpailukiellossa ensi vuoden huhtikuuhun asti. Kuva: AOP

Trinidadtobagolainen pikajuoksija Michelle-Lee Ahye on saanut kahden vuoden dopingpannan olinpaikkatietojen ilmoittamiseen liittyvän rikkeen takia.

Ahye jätti ilmoittamatta olinpaikkansa dopingtestaajille kolme kertaa 12 kuukauden aikana, kertoo yleisurheilun etiikkaa valvova yksikkö AIU (Athletics Integrity Unit).

Ahye, 27, on moninkertainen arvokisafinalisti. Hän sijoittui kuudenneksi sekä 100 että 200 metrin finaaleissa Rio de Janeiron olympialaisissa vuonna 2016.

Myös seuraavan vuoden MM-kisoissa Lontoossa hän oli 100 metrin finaalissa kuudes. Vuonna 2018 hän voitti kultaa Kansainyhteisön kisojen 100 metrillä. Hän on juossut 100 metrin ennätyksensä 10.82 vuonna 2017.

Sprintterin kaikki kilpailutulokset huhtikuun 19. päivän ja elokuun 30. päivän välillä vuonna 2019 mitätöidään. Ahye asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon 30. elokuuta 2019, eikä hän osallistunut yleisurheilun MM-kilpailuihin, jotka käytiin Qatarissa syys-lokakuun vaihteessa.

Ahyen dopingpanna asetettiin astumaan voimaan takautuvasti 19. huhtikuuta 2019 alkaen, eli samasta päivästä, kun hän missasi kolmannen dopingtestinsä vuoden sisään. Juoksija ei siis voi osallistua ensi kesänä käytäviin Tokion olympialaisiin, sillä hän vapautuu kilpailukiellostaan huhtikuussa 2021.

Lue myös:

Maratonin entinen ME-mies kilpailukieltoon dopingrikkeen takia

Puolimaratonin entinen ME-mies kärysi dopingista – kenialaisjuoksijalle neljän vuoden kilpailukielto

Kuka saa kiinni ja kenet? Yle Urheilu kokosi pysäyttäviä faktoja dopingista – suomalaispomo ärähti testaajien toiminnasta Qatarin MM-kisoissa

Moukarin olympiavoittaja kärysi dopingista uusintatesteissä – näytteestä löytyi DDR:n ihmeaineena tunnettua steroidia