Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Naisten NBA teki merkittävän työehtosopimuksen pelaajien kanssa – palkkiot jopa triplaantuvat, äitiyslomalla maksetaan täyttä palkkaa

WNBA:n ja sen pelaajayhdistyksen solmima kahdeksanvuotinen työehtosopimus parantaa maailman parhaiden naiskoripalloilijoiden palkkioita ja etuuksia.

koripallo
Cathy Engelbert
WNBA-komissaari Cathy Engelbert on tyytyväinen koripallosarjan uuteen työehtosopimukseen.Getty Images

Pohjoisamerikkalainen naisten koripalloliiga WNBA ja sen pelaajayhdistys ilmoittivat tiistaina, että ne ovat tehneet uuden kahdeksanvuotisen työehtosopimuksen, joka sisältää merkittäviä parannuksia pelaajien olosuhteisiin.

Vuoteen 2027 asti ylettyvä sopimus nostaa naisten NBA:n pelaajien keskitienestit ensimmäistä kertaa kuusinumeroisiin lukemiin, 130 000 dollariin eli noin 117 000 euroon.

Maailman parhaiden naiskoripalloilijoiden tulot moninkertaistuvat uuden sopimuksen myötä. WNBA:n parhaat pelaajat voivat jatkossa tienata yli 500 000 dollaria vuodessa, eli yli kolme kertaa aiempaa maksimia enemmän.

Yhdysvaltalaismedia ESPN:n mukaan WNBA-pelaajat ovat olleet jo vuosia turhautuneita siihen, että peliura on ollut esteenä lasten hankkimiselle. Pelaajayhdistys saikin nyt sovittua WNBA:n kanssa, että pelaajille maksetaan täyttä palkkaa myös äitiysloman aikana.

– Olen tyytyväinen, että tämä sopimus takaa merkittäviä parannuksia WNBA-pelaajien palkkiohin ja etuuksiin, WNBA:n komissaari Cathy Engelbert sanoi uutistoimisto Reutersille.

Lue myös:

NBA:n menestyksen rakentanut David Stern on kuollut – "Yksi sukupolvensa merkittävimmistä bisnesjohtajista"

Koripallon 18-vuotias superlupaus Awak Kuier teki yllätyspäätöksen ja hylkäsi yliopistokoriksen WNBA-unelman vuoksi – suuntana Keski-Euroopan ammattilaiskentät

Belgian koripallomahdiksi nostanut Emma Meesseman on kolmen joukkueen supertähti, joka ottaa nyt mittaa Suomesta: "En ajattele olevani yksi maailman parhaista"

Pelikarhujen mestaripelaaja Brooke McCarty-Williams lunasti paikkansa naisten NBA:ssa

Lähteet: reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat