Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Jokerit palasi voittojen tielle – Vitjazin sikailu kostautui, Mikko Lehtonen maalasi kahdesti

Jokerit hyödynsi Vitjazin jäähyilyn ja vei kamppailun 3–2. (Kuvalähde: Viasat)

KHL
Jokerit kukisti Vitjazin
Jokerit kukisti Vitjazin

Jääkiekon KHL:ssä Jokerit palasi voittojen tielle, kun se kaatoi vieraissa Vitjazin 3–2. Puolustaja Mikko Lehtonen kunnostautui tekemällä kaksi osumaa, mutta etenkin päätöserässä peli muuttui paikoitellen rumaksi.

Jokerit sai otteluun lentävän lähdön, kun Niclas Jensen vei vieraat johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Viktor Lööv tunkeutui Vitjazin alueelle, ja kotijoukkueen purkuyritys epäonnistui. Kiekko pomppi suoraan takaa tulleen Jensenin lapaan, joka ampui kauden kymmenennen osumansa. Jensenin pisteputki on nyt yhdentoista ottelun mittainen.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Vitjaz sai kiekon maaliin, mutta Jokerit haastoi tilanteen paitsion takia.

Videotarkistuksen jälkeen tuomio pysyi kuitenkin ennaltaan, ja päätöserään lähdettiin tasatilanteessa.

Päätöserässä peli meni paikoitellen rumaksi ja tunteet kuumenivat. Jevgeni Artjuhin taklasi Alex Grantia päähän ja kanadalaispuolustaja joutui jättämään pelin kesken. Venäläistuomareilla kesti hetki reagoida tilanteeseen, eikä Artjuhin meinannut hyväksyä lopulta ulosajoaan.

Jokerit onnistui kuitenkin rankaisemaan ylivoimalla. Sarjan tehokkain puolustaja Mikko Lehtonen antoi laukauksensa laulaa, ja Jokerit siirtyi 2–1-johtoon.

Hetken päästä sikailtiin jälleen. Teemu Erosta taklattiin päähän, ja vähän ajan päästä heiluivat nyrkit. Lehtonen pääsi rankaisemaan Vitjazia toistamiseen ylivoimalla ja Jokerit siirtyi 3–1-johtoon. Vitjazin Joonas Nättinen kavensi ylivoimalla loppulukemiksi 2–3. Ottelun maalit näet kuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: Viasat)

Jokereiden marraskuun lopulla alkanut 14 ottelun pisteputki katkesi lauantaina, kun joukkue hävisi Severstalille 2–5.

Seuraavaksi Jokerit kohtaa vieraissa Pietari SKA:n.

Lue myös:

Jokerien peli kaatui juuri siihen, mikä viime viikot on toiminut mainiosti – Severstal katkaisi helsinkiläisten 14 ottelun pisteputken

KL: Jokerien KHL-ura on aiheuttanut yli 70 miljoonan euron tappiot

Jokerien hidas startti KHL:ssä on kääntynyt hurjaan nousukiitoon – vaikka tyytyväisyyteen ei tuudittauduta, on joukkueessa silti karskia itsevarmuutta: "Olemme kaikilla osa-alueilla aika hyviä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat